Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam114
Toplam Ziyaret787200
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SAYDAM PATLADI

CHP'DE ADAY ADAYLARINDAN ÇIKARMA
Mehmet Saydam, aleyhinde kulis yapanlara patladı.
 7 Mart'ta yapılacak olan ve Mersin Milletvekili Adaylarının belirleneceği önseçime hazırlanan CHP'de Aday Adayları, Mut İlçe Örgütü'ne adeta çıkarma yaptı. Parti binası önünde yapılan tanıtım programına, 15 Aday Adayı katıldı. Programda kendilerini tanıtan aday adaylarının konuşmasının ortak noktasını, 7 Haziran genel seçiminin önemi ve CHP'nin iktidara gelmesi oluştururken; en hararetli ve şok edici konuşmayı, CHP Mut Eski İlçe Başkanlarından Mehmet Saydam yaptı. Deyim yerindeyse bir öfke patlaması yaşayan Saydam; toplantıya katılan bazı kişilerin aday adaylarıyla kulis yaparak, kendisine iftiralarda bulunulduğunu ve kötülendiğini iddia etti. Bu tarz şeylerin CHP'ye yakışmadığını dile getiren Saydam isim vermezken, bu kişileri ileride teşhir edeceğini söyledi.
 7 Haziran'da yapılacak Genel Seçim yaklaşırken, siyasi parti örgütlerinde hareketli günler yaşanıyor. Milletvekili aday listesine girebilmenin peşindeki aday adayları, hummalı bir çalışma içerisine girdi. İlçe örgütlerinin kapısını aşındıran aday adayları, düzenledikleri ziyaretlerde kendilerini tanıtmak ve sıralamaya girebilme uğraşında. Bu konuda, ilçemiz Mut'taki en hareketli partilerden birisi ise; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP). 7 Mart'ta yapılacak olan eğilim yoklaması öncesi, Mut İlçe Örgütü'ne CHP Mersin Milletvekili Aday Adaylarının biri geliyor biri gidiyor.
  CHP Mut İlçe Örgütünde,geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan tanıtım toplantısına, aday adayları adeta çıkarma yaptı. Parti binası önünde yapılan tanıtım toplantısına, tam 15 aday adayı katıldı. İlçemiz Mut'tan, Mehmet Saydam, Ahmet Yorgun ve Soner Yıldırım'ın da bulunduğu aday adayları arasında şu isimler yer aldı: Fikri Sağlar, M. İstemihan Talay, Fatih Akça, Hüsnü Bulut, Celal Çelik, Nevin Zaimoğlu, Necmettin İnandıoğlu, Süha Özen, Sibel Gazi Tabel, Ebru Çalışkan, M. Faruk Akar ve Dilek Çakır.
 Tanıtım toplantısına katılan aday adayları, yaptıkları konuşmada kendilerini tanıttılar ve partililerden destek istediler. Aday adaylarının konuşmalarındaki ortak vurgu, 7 Haziran genel seçiminin önemi oldu. İktidara eleştiriler yönelten aday adayları, CHP'de birlik beraberlik vurgusu yaptı ve ülkenin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu belirttiler.
  Toplantıya damga vuran konuşmayı ise, CHP Mut Eski İlçe Başkanlarından Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Saydam yaptı. Toplantıda son sözü alan Saydam, hararetli ve şok edici bir konuşma gerçekleştirdi. Adeta bir öfke patlamasına dönüşen konuşmasında Saydam, toplantıya katılan bazı kişilerin kendisi aleyhinde iftiralarda bulunduğunu iddia etti.
 Saydam, “Arkadaşlar bunlar bize yakışmaz. Bunları kimler kurup gönderiyor? Benim aleyhimde konuşuyor, sayın başkanımın aleyhinde konuşuyor, öbür adayın aleyhinde konuşuyor ve kulis yapıyorlar. Bunlar bize yakışmaz. Erkekse, cesaretliyse; gelip burada söyleyecek. Mehmet Saydam'ı tanımayan yok. Adam olan, mert olan gelir. 7 Mart günü önseçim var. Partiye ihanet etmeyen, partisini satmayan gerçek CHP'lileri seçmemiz lazım” dedi.
 Mehmet Saydam, çok sert tonda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bizler inanmış, yürekli insanlarız, bu parti için biz bedel ödemişiz, ödemeye de devam ediyoruz. Ama onların her biriyle görüşeceğim biraz sonra. Yakışmayan iftiralar atılıyor. Bunlara meydan vermeyin arkadaşlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bunlar CHP'li mi? Afedersiniz, bunlar kimin köpeği? Bunlar yakışmaz bize. Ben seçilsem de, seçilmesem de, bu partiye hizmet edeceğim. Ben anamdan milletvekili olarak doğmadım. Her zaman hizmet edeceğim. Ama seçilemeyen, aday olamayan bir daha buraya gelmedi. Bunları gördük. Seçimden seçime buraya gelenleri gördük. Bunları lütfen değerlendirin sevgili arkadaşlar. Bunları değerlendirmek zorundayız. İhanet edenlerin hesabını vermeleri gerekiyor. Onlara göstermek zorundayız.”
 5 yıldır çoluğunu çocuğunu ihmal ederek, gecesini gündüzüne katarak partisi için çalıştığını ifade eden Saydam, “Ama hala ihanet peşindeler” dedi.
  Sert konuşmasının dozajını gittikçe artıran Saydam şöyle devam etti: “Ben illa bana oy verin demiyorum. Ama adam gibi adamlara oy verin arkadaşlar. Ben anamdan milletvekili doğmadım. Mehmet Saydam'ın önünü keseceklermiş; kessinler, kesebildikleri kadar kessinler. Mehmet Saydam burada mühendis olarak görev yapacak. Ama seçimde de sıraya gireceğime inanıyorum. Olsa da olur olmasa da olur. Ama dimdik ayaktayım, dimdik. Bunları biz hak etmedik, bunları CHP hak etmedi. CHP'yi Mut'ta bitirdiler, bitmedi CHP, bitmedi. Mehmet Saydam istifa, diyenler nerde? Mehmet Saydam bugün burada. CHP bitmedi, bitmediği için hepiniz buradasınız. Ben bitebilirim, başkası bitebilir; ama CHP bitmez.”
  Adayların toplantı yapılan yerin yakınındaki kahvehaneye götürülüp kulis yapılarak, kendisinin kötülendiğini ve bir aday adayının da bunlara alet olduğunu iddia eden Mehmet Saydam, bunları daha sonra teşhir edeceğini söyledi.
 7 Mart'ta herkesin buraya gelmesini rica eden Saydam, “Mut'tan bir milletvekili çıkacak. Mutlaka çıkacak. Bunu çıkaracak olanlarda sizlersiniz” diyerek konuşmasını noktaladı. (Rengarenkhaber)

1108 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın