Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam131
Toplam Ziyaret787217
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut'ta Nevruz Coşkusu

 Baharın gelişini müjdeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Mut'ta da coşkuyla kutlandı.
 İlçemizdeki Nevruz kutlamaları, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda gerçekleştirildi. Mut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nce düzenlenen, baharın ve kardeşliğin coşkusu Nevruz kutlama etkinliklerine; İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Uzun, Emniyet Müdürü Murat Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Kasım Pınar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve yurttaşlar katıldı. 
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Nevruz kutlamalarında, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haşim Kaya yaptı.
 Kaya konuşmasında, “Bu bayram Altaylardan Tuna'ya, oradan bütün dünyaya bizimle gelmiş, bizimle yaşatılmış bir bayramdır. Adı ne olursa olsun baharın başlangıcı, yeni günün başlangıcı olarak adlandırılır” dedi. Haşim Kaya, Nevruz'un bolluğa, berekete, sağlığa ve sıhhate vesile olmasını diledi.
 İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz'ün Nevruz ateşini yakmasıyla devam eden kutlamalarda; şiir, geleneksel oyunlar ve halk oyunu gösterileri, müzik, skeç ve çeşitli yarışmalar yer aldı.
 Nevruz kutlaması, temsili demir dövülmesi ve nevruz ateşi üstünden atlanmasının ardından sona erdi.
(Haber:Rengarenkhaber-Fotoğraf:Abdurrahman Aydın)

958 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın