Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam279
Toplam Ziyaret779593
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Bilime Yolculuk Projesi Gökbilim Konferansı Düzenlendi

Lise ve ortaokullarımızda okuyan öğrencilerin Fen Bilimlerine olan ilgisini artırmak, fen ve temel bilimler sayesinde kendileri için ve ülkemiz için neler yapabileceklerini örnekleriyle görmelerini sağlamak ve bunu bizzat kendileri başaran örnek insanlardan bilgi almalarını sağlamak amacıyla Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle konferans düzenlendi.
Bolu'da görev yapmakta olan Fizik Öğretmeni Ayşenur Özdemir'in önderliğinde gerçekeleşen bilime yolculuk projesi Gökbilim konulu e-konferansında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle Gazi Ortaokulu öğrencileri Prof. Dr. Serdar Evren ve Prof. Dr. Dursun Koçer 'in katılımıyla 2 saatlik eğitim almışlardır. Konferansa Fen ve Teknoloji Öğretmeni Sena Kılınç ile her sınıf kademesinden 140 öğrenci katılmıştır. Akademisyenler Geçmişten günümüze bilim insanlarını ve bilime katkılarını tanıtmış, galaksileri, gezegenleri ve uydularını genel hatlarıyla öğrencilerin seviyelerine uygun olarak anlatmışlardır.
Fen ve Teknoloji öğretmeni Sena KILINÇ bu tür etkinlikleri sürekli gerçekleştireceklerini bir sonraki e-konferansın CERN ve NASA'yla olması için çalışmaları başlattıklarını söyledi.



1777 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın