Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam104
Toplam Ziyaret785839
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ŞEHRİN DOKUSUNA UYMAYAN KAÇAK AHIRLAR YIKILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, şehir merkezinde bulunan kaçak ahırların yıkımını gerçekleştirdi.
Mersin'de daha önce yapılan uyarılara rağmen kaldırılmayan ahırların zabıta ekipleri tarafından yıkımı yapıldı. Şehir merkezinin farklı noktalarında olan ve daha önce kaldırılması için tebligat yapılan ancak kaldırılmayan kaçak ahırlar, sabah erken saatlerde iş makinelerinin yardımıyla tek tek yıkıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, kent içerisinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan beslemenin ve otlatmanın kanunen yasak olduğu, Belediye Zabıta Tembihnamesi'nin 126. maddesindeki, “Kent içerisinde kümes ve ahır yapmak, ticari amaçlı kümes ve ahır hayvanı beslemek, bu hayvanları kent içerisinde otlatmak, gezdirmek ve satışa sunmak yasaktır” hükmü gereğince yasağa uymayanlara Belediye Zabıta Tembihnamesi'nin 126. maddesine istinaden “İdari Yaptırım Karar Tutanağı” uygulandığı ifade edildi.
Şehrin silueti ile tezat görüntü oluşturan, görüntü ve çevre kirliliğine neden olan ahırlara müdahale eden zabıta ekipleri, 775 sayılı Gecekondu Kanunu'na istinaden, Mersin Arena Stadyumu arkası, 50. Yıl Mahallesi ve Kocavilayet Mahallesi Arpalık Mevkii'nde toplam beş ahırın yıkımını gerçekleştirdi.
Yaz mevsiminde sahipleri yaylalarda olduğu için boş kalan bu ahırların, yıkım esnasında tiner ve alkol bağımlılarının da uğrak yeri olduğu tespit edildi.
Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile beraber, bu ahırların sağlık yönünden de problem yaratacağını kaydeden Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, bundan sonra kent merkezinde ahır ve ağıl bulundurulmasına ve ticari amaçlı hayvan beslenmesine izin verilmeyeceğini, denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.



776 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın