Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam670
Toplam Ziyaret787756
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Jandarmadan Uyuşturucu ve Kaçakçılık Operasyonu

 Mersin İl J.K.lığı ekipleri Kaçaklıkçılık Olayları ile Mücadele, Uyuşturucu Madde İmal Ticareti ile Uyuşturucu kullanımının engellenmesi kapsamında yürüttüğü önleyici kolluk hizmetleri ve planlı istihbari faaliyetlerle, uyuşturucunun zararları konusunda halkı bilinçlendirerek, 156 Jandarma İhbar telefonuna gelen ihbarları değerlendirerek meydana gelen suçların aydınlatılması ve suçluların yakalanması için 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürmektedir.
4 Eylül 2015  Cuma günü saat 17.30 sıralarında alınan bir istihbaratı değerlendiren Mersin İl J.K.lığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Mut İlçe Jandarma Komutanlığınca, aynı gün saat 17.30 sıralarında Mersin ili, Mut  ilçesi, Elmapınarı Mahallesi mülki sınırları içerisinde Ö.O. isimli şahın evinde ve eklentilerinde yapılan aramada; uyuşturucu madde elde etmek maksadıyla evinin bahçesinde bulunan elma ağaçları arasına  ekilerek kurutulmaya bırakılmış 26 kğ kubar esrar maddesi ile şahsın evinde (1) adet Browning marka 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, tabancaya ait (1) adet şarjör, (5) adet 9 mm çapında fişek, (1) adet kuru sıkı tabanca ile (3) adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiştir. Olayla ilgili yakalanan Ö.O., İ.B.,C.F, B.A., A.C. ve Ö.A.M. olmak üzere toplam (6) şüpheli adli makamlara sevk edilmiş olup adli makamlarca Ö.O. uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan tutuklanmış, diğer (5) şüpheli ise hırsızlık ve uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçlarından ifadeleri alınarak C.Savcılığından serbest bırakılmıştır.
 Mersin İl J.K.lığı Ekipleri 2313 Sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkındaki Kanun ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunları çerçevesinde bölgesinde emniyet ve asayişi sağlamak, halkın can ve mal güvenliği ile huzurunun devamı için 24 saat esasına göre görev yaparak, meydana gelen suçları aydınlatma ve suçluları yakalama çalışmalarına azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

576 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın