Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam508
Toplam Ziyaret787594
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Aşut: “Barışa Gönül Verenler En Az Savaş Çığırtkanları Kadar Gayret Göstermelidir”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yaşadığımız yüzyılın, insanlığın yoldan çıktığı, aklın ve vicdanın yitirildiği bir asır haline geldiğini belirterek, “Barışa gönül verenler, en az savaş çığırtkanları kadar gayret göstermelidir” dedi.
MTSO Başkanı Aşut, tüm dünyada 21 Eylül'de kutlanan Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan savaşlara ve terör olaylarına dikkat çeken Aşut, “Yaşadığımız yüzyıl ne yazık ki, insanlığın yoldan çıktığı, aklın ve vicdanın yitirildiği bir asır haline geldi. Ülke içindeki sıkıntılarımız, bölgemizdeki iç savaş durumuna gelen ve masum insanların büyük acılar çekmesine neden olan olaylar ve neredeyse her kıtaya sıçrayan savaşlar, terör olayları, sosyal patlamalar insanlığın geleceği adına karamsar bir tablo çiziyor. Ancak, tüm bu olumsuzluklara neden olan şey insan olduğu gibi, bizi bu karanlıktan çıkaracak olan şey yine insandır” ifadelerini kullandı.
Bu karanlık tablodan çıkışın anahtarının insani duyguların, insani değerlerin öne çıkarılması olduğunu vurgulayan Aşut, şöyle devam etti: “Bunu isteyen aslında bir çoğunluk var ve insanlık adına güzel şeyler isteyen bu çoğunluk sesini daha çok duyurmalı, tepkisini kolektif olarak daha etkili göstermelidir. İnsanlık adına dünyanın nesrinde bir suç işleniyorsa bunun hepimize karşı işlendiği utulmamalı ve 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' denmemelidir. Barışa gönül verenler, en az savaş çığırtkanları kadar gayret göstermelidir. Evrensel insanlık değerlerine gönül verenler dünyaya acı çektirenler kadar organize olmalı ve dünyanın neresinde olursa olsun birbirlerine destek vermelidirler.”
Mersin iş dünyası olarak kentin ve milletin kültüründen aldıkları yüce değerlerle barışa destek olmaya, barış adına hareket etmeye devam edeceklerinin altını çizen Aşut, mesajında şunları kaydetti: “Nefret tohumu ekenlerin değil, sevgi tohumu ekenlerin, bölenlerin değil, birleştirenlerin, öldürenlerin değil, yaşatanların yanında olacağız. Aklın, vicdanın ve adaletin sesi olmaya çabalayacağız ve asla umudumuzu yitirmeyecek, korkuya kapılmayacağız. Önem verdiğimiz değerleri kaybedersek önemli bir şeyimizi kaybetmiş oluruz, ancak umudumuzu kaybedersek her şeyimizi kaybetmiş oluruz.
İnsanlığın mutlu ve huzurlu geleceğine olan inancımızla tüm vatandaşlarımızın ve tüm dünyanın 21 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyor, tüm kişi ve kurumlara barışın değerini tekrar hatırlatmasını diliyoruz.”



597 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın