Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi15
Bugün Toplam412
Toplam Ziyaret787498
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü ilçemizde düzenlenen törenle kutlandı. Törenin ardından gazi ve yakınlarına Bulutbey otelde sabah kahvaltısı ikramı yapıldı.
Atatürk anıtı önünde yapılan törene, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı Jandarma Teğmen Mustafa Korkmaz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ile gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Vatandaş katıldı.
Şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.
Çelenk sunumunun ardından Jandarma Astsubay Mehmet Karafakılı, gaziliğin önemini ve gazilerimizin tarihteki şanlı kahramanlıklarını anlatan bir konuşmasında, “Bugün Türk toprakları için canını ortaya koyan, gücü ve bedeniyle gazilik onurunu yücelten gazilerimizin günüdür. Bugün aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türk ulusunun vefa borcunun bir meşalesi olarak Mustafa Kemal Atatürk'e verilen gazilik unvanının 94'cü günüdür.
Türk ulusunun bu mutlu gününü kutlamanın heyecanı içerisindeyiz. Vatan sevgisiyle dolu, göğüslerini düşman karşısında ördükleri çelikten duvarla Türk topraklarını hiçbir şartlarda düşmana vermeyeceğimizi gösteren ve delili olan kahraman gazilerimiz, bugün Türk ulusunun birlik ve beraberliğini, milletimizin bağımsızlığını, borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, silahlı kuvvetlerimizin sizden aldığı güçle kendisine verilen her türlü görevi, Atatürkçü düşünce sisteminin yol gösterdiği gibi en iyi şekilde yerine getirmek için azim ve kararlığımızdan asla endişeniz olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle başta ulu önder Gazi Mustafa kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimize saygılar sunarım” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Lise öğrencileri gaziler için yazmış oldukları şiirlerini okumalarının ardından anıt önündeki tören sona erdi.
Törenin ardından Gazilere Jandarma İlçe komutanlığı tarafından Bulutbey otelde sabah kahvaltısı ikramı yapıldı.
Kahvaltının ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, “Türk milletinin öyle bir yapısı hiçbir güç duramıyor. Vatan millet savunmasında daima ön sıralarda yer alan Türk Milleti, asla geri adım atmadan düşmanların üzerine yürümüş ve Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum düşüncesiyle bu topraklarda varoluş mücadelesi vermiştir. Tarihin her sayfasında birbirinden şanlı zaferlere imza atan aziz milletimiz, kurtuluş savaşında adeta yeniden doğmuş, yıllar boyunca tüm dünyanın unutamadığı bir destan yazmıştır. Şundan emin olunmasını isterim ki, uğruna ağır bedeller ödenen şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan bu cennet vatana, o günkü şuur ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Kahvaltıdan sonra Gaziler jandarma araçlarıyla evlerine götürüldü.



615 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın