Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam498
Toplam Ziyaret772437
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

PEHLİVANLAR ALTIN KEMER İÇİN GÜREŞTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 2. Altın Kemer Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Sinan Kaya kazandı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, milletvekili adayları, meclis üyeleri ve çok sayıda sporseverin katıldığı müsabakalara, halkın ilgisi yoğun oldu.
Müsabakalara, 2015 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Orhan Okulu olmak üzere 2014 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Fatih Atlı, 2013 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu İsmail Balaban, 2009 ve 2010 Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Mehmet Yeşilyeşil, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2 şampiyonluk kazanan ve 6 final müsabakası bulunan Recep Kara, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Osman Aynur, Kırkpınar Yağlı Güreşleri Şampiyonu Şaban Yılmaz'ın da yer aldığı 50 başpehlivan, 47 başaltı pehlivan ve 26 büyük orta pehlivan katıldı.
Kıran kırana geçen ve Sinan Kaya'nın başpehlivanlığı kazandığı 2. Altın Kemer Cumhuriyet Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu ikinci olurken, Savaş Yıldırım ve Fatih Atlı üçüncülüğü paylaştı.
Büyük orta kategorisinde birinci Kemal Eser, ikinci Uğur Dede olurken üçüncülüğü ise Eyüp Kıyı ile Dündar Şan aldı.
Başaltı kategorisinde ise birinci Bayram Doğan, ikinci Kemal Şahin, üçüncü Sefa Üngör ve Faruk Koca oldu.
Gelecek yıllarda müsabakalara daha geniş katılımlar sağlayarak, tüm Mersinlileri bu heyecana ortak edeceklerini belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tüm güreşçi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Türkiye'nin dört bir yanından gelerek şehrimizde çok heyecanlı müsabakaları bizlere izlettiler. Mersin'i spor kenti yapma yolunda düzenlediğimiz yağlı güreşler, ata sporumuza olan ilgiyi de arttırmakta ilimizde birçok gencimiz açtığımız güreş akademisine gelerek ata sporumuz güreşi öğrenmektedir. Güreş akademimizde eğitim gören gençlerimiz de inşallah er meydanlarına çıkarak, bizleri gururlandıracaktır” dedi



513 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın