Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam107
Toplam Ziyaret780415
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN ULUSLARARASI 9. GIDA, GIDA TEKNOLOJİLERİ PAKETLEME VE NARENCİYE FUARI AÇILDI

Mersin 9. Gıda, Gıda Teknolojileri, Paketleme ve Narenciye Fuarı açılışı CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Türkiye'nin çeşitli illerinden birçok firmanın katıldığı fuarda, İtalya'dan gelen bir firmada yer alıyor.
Açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, Mersin Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Mahmut Halal ve Süleyman Deniz, , Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Mersin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaptığı konuşmada, “Mersin tarım alanında Türkiye'nin lokomotifi sayılabilir. Ürettiği ürünler ve çeşitlilik açısından sadece ülkemizde değil dünyada birçok kente nasip olmayan değerlere sahip. En büyük sıkıntımız ürettiğimiz ürünün yeterince karşılık bulamıyor olması. Özellikle de ürettiğimiz ürünlerin ağırlıklı pazarı olan Ortadoğu'ya götürülememiş olması üreticilerimizi büyük sıkıntılara sokmakta. Maalesef üreticilerimizin ürettiği ürünler ya elinde kalıyor ya da tarlada çürümeye terk ediliyor” dedi.
Üretilen ürünlerin değerlendirilmesi yönünde özellikle bölgedeki tarım ürünlerinin sanayi ürünü haline dönüştürülmesine yönelik olarak girişimcilerin teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, yerel yöneticiler olarak bu tür konularda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Üreticilere destek konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin tek başına yeterli olamayacağını vurgulayan Başkan Kocamaz, merkezi hükümetin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşları ve ziraat odasının birlikte hareket ederek üretilen ürünlerin kalitesinin artırılması ve bunların değerlendirilmesi yönünde projeler üretmesi gerektiğini ifade etti.
Üretilen ürünlerin değerlendirilmesi, pazarlanması açısından fuarların büyük önem arz ettiğinin ve bir kentin dışa açılan kapısı olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Mersin, kültürel değerleri, tarihi derinliği, doğası, denizi, yaylası ve ürettiği ürünler açısından çok avantajlı bir yer olmasına rağmen maalesef dünyada yeterince tanınmayan bir kent. Hep birlikte bu kenti daha ileriye götürerek Mersin'i tanıtmak ve hak ettiği yere getirmek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Bugün dokuzuncusu düzenlenen Gıda, Gıda Teknolojileri, Paketleme ve Narenciye Fuarı'nın başta üreticilerimiz olmak üzere Mersinimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah burada sergilenen ürünler üreticilerimizin ufkunu açacak, hem bu işten geçimini sağlayan insanlarımıza yol gösterecek hem de onların kazançlarının artmasına vesile olacaktır. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcıları, Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri kurdele keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. Protokol üyeleri daha sonra stantları gezerek firma temsilcilerine hayırlı olsun dileğinde bulundu.



547 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın