Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam331
Toplam Ziyaret778959
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GİRİŞİMCİLİK KURSU TAMAMLANDI

Mut Ticaret ve Sanayi Odası'nın talebi sonucu KOSGEB İŞ-KUR İl Müdürlüklerinin olurları ile 2015 Eylül ayında Mut Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilçemizde açılan “Girişimcilik Kursu” tamamlandı.
İŞ-KUR'un yaptığı kura sonucu belirlenen kursiyerler 9 gün 24 saatlik kurs eğitiminin ardından kursu başarıyla tamamladılar. Ticaret Odası yetkililerince verilen bilgiye göre; “Kursa katılıp sertifika alan kişilerin işletmelerinin vergi kaydı, Ticaret Sicil ve Oda kaydını yaptırdıktan sonra KOSGEB veri tabanına kaydını yaptırıyorlar. KOSGEB veri tabanına kaydını yaptıran kursiyerler daha sonra KOSGEB'e projelerini sunuyorlar. Projeleri kabul görüldükten sonra 1 yıl boyunca karşılıksız olarak işyeri kuruluş masrafları, kira, elektrik, su vb. masrafları 30 bin TL'ye kadar KOSGEB'den hibe yoluyla alıyorlar.”
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer KOSGEB yoluyla iş kuran esnaf sayısının gün geçtikçe arttığına değinerek ilerleyen günlerde KOSGEB ile ilgili çalışmaların devam edeceğini söylediler.



627 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın