Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam307
Toplam Ziyaret771818
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT'TA İŞ MAKİNESİ OPERATÖRLERİ YETİŞTİRME KURSU BAŞLADI

Mut Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen “Bu kursta bir iş var” projesiyle 288 kişiye iş makinesi operatörlüğü belgesi verilecek. 

Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Mut Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında, açılan bu kurslarla birçok kişiye iş imkânı sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Sosyal devlet olmanın gereği olarak bir takım görev ve sorumluluklarının olduğunu ifade eden Akyüz, şöyle devam etti; “Bu bilinçle ilçemizde bulunan işsiz ve mesleği olmayan vatandaşlarımıza kol kanat germek, devlet olarak boynumuzun borcudur. Biz de iş makinesi operatörleri yetiştirmek amacıyla “Bu kursta bir iş var‘ projesini hayata geçirdik. Kursun bitiminde ise mezunlara iş makinesi operatörlük belgesi verilecek. Bu sayede işi olmayan vatandaşlarımıza da iş imkânı sağlamış olacağız”.

Düzenlenen kursta, 72 saatlik teorik eğitimin verileceğini anlatan Akyüz, ilk katılım için 120 kişilik kontenjan belirlediklerini ancak taleplerin yoğunlaşması nedeniyle kontenjanı 288 kişiye çıkardıklarını belirtti. 25 Ekim’de başlayan eğitimin, şubat ayının sonunda tamamlanacağını bildirildi.

Bilgilendirme toplantısına Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Şube Müdürü Adem Sezer, Vakıf Müdürü Ersagun Erdoğan, Halk Eğitim Müdürü Tuna Mutluyol ve kursiyerler katıldı.



666 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın