Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam7
Toplam Ziyaret781759
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN'DE VEKİLLER MAZBATALARINI BİRLİKTE ALDI

Mersin'de bir ilk yaşandı ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti, CHP ve MHP'den Meclis'e giden milletvekilleri, aynı törende mazbatalarını birlikte aldı. Mazbata törenine, Mersin'in 11 milletvekilinden 9'u katılırken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan işlerinin yoğunluğu nedeniyle gelemedi. HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da törende yer almadı. Mersin'de bugün, Türkiye'de hiç de alışık olunmayan bir tablo yaşandı ve üç siyasi parti, ülkeye Mersin'den birlik mesajı verdi. Mersin'den AK Parti, CHP ve MHP'den milletvekili seçilen yeni vekillerin mazbatalarını almaları için bugün Mersin Adliyesi'nde toplu tören düzenlendi. Törene, üç partiden 9 milletvekili katılarak, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras'ın elinden aldı.
Mazbata törenine; Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AK Parti İl Başkanı İsmail Taşpınar, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç ile üç partiden çok sayıda partili katıldı. Üç partinin milletvekillerinin de adliye bahçesinde alkışlarla karşılandığı tören, Mersin Adliyesi'nin 11. kattaki konferans salonunda düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra bir konuşma yapan İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras, 26. Dönem Milletvekili Seçimi'ne hazırlıklarıyla ilgili bilgi verdi. Seçimlerde emeği geçen herkese teşekkür eden Aras, Mersin'den milletvekili seçilen isimleri de kutlayarak, “Mersin'den milletvekili seçilen tüm kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum, hayırlı olsun. Mersin için en iyi hizmetlerin sizlere nasip olmasını diliyorum.” dedi.

“MERSİN'DE SEÇİME KATILMA ORANI YÜZDE 87,35 OLDU”

Resmi olmayan sonuçlara göre partilerin aldıkları oy sayılarını da açıklayan Aras,
“AK Parti 325 bin 650, CHP 319 bin 630, MHP 224 bin 187, HDP 156 bin 874 oy almıştır. Bu oy sayılarına yurt dışı oyları da dahildir. Ancak, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Toroslar 2. bölge ile ilgili kararı kesinleşmediği için kesin değildir. Diğer ilçelerle ilgili kararları kesinleşti, sadece Toroslar ile ilgili YSK'nın kararını bekliyoruz. Bu seçime katılma oranı yüzde 87,35 ile meslek hayatımda yaptığım seçim çalışmalarında en yüksek katılma oranıdır” diye konuştu.

ATICI, MAZBATASINI ANKARA SALDIRISINDA YAŞAMINI YİTİRENLERE ADADI

İl Seçim Kurulu Başkanı Aras, konuşmasının ardından Mersin'de en çok oy alan partiden başlayarak, yeni milletvekillerine sırasıyla mazbatalarını verdi. Mersin'de seçimden birinci parti çıkan AK Parti'de birinci sıradan milletvekili seçilen eski Bakan Lütfi Elvan törene katılamadığı için, mazbatasını İl Başkanı İsmail Taşpınar alırken, AK Parti'den Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, CHP'den Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı ve Serdal Kuyucuoğlu, MHP'den de Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk ile Baki Şimşek, mazbatalarını, partililerin alkışları eşliğinde aldı. Bu arada, CHP'li Aytuğ Atıcı, mazbatasını aldıktan sonra, “Bu mazbatayı Ankara Tren Garı önünde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza adıyorum” ifadelerini kullandı.

“30 YILLIK MESLEK HAYATIMDA İLK DEFA TOPLU MAZBATA TÖRENİ YAPILDIĞINI GÖRÜYORUM”

Milletvekillerinin mazbatalarını almalarından sonra İl Seçim Kurulu başkanı Aras'ın davetiyle kürsüye çıkan Vali Özdemir Çakacak, yaptığı kısa konuşmada, “Güzel bir tören icra ediyoruz. 30 yıllık meslek hayatımda seçimden sonra ilk defa böyle toplu bir mazbata töreni yapıldığını görüyorum. Memnun olduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. Sayın milletvekillerimizi tebrik ediyorum, hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Mersin'de idare, kamu kurum ve kuruluşları olarak, seçimin huzur ve güven içerisinde, en rahat şekilde yapılması için il ve ilçe seçim kurullarının taleplerini, isteklerini yerine getirmekle mükellef olduklarını belirten Özdemir, şöyle devam etti: “Personelimiz ve araç-gerecimizle bu talepleri yerine getirdik. Mersin olarak güzel bir seçim geçirdik. Tabi öncelikle idare olarak bizler, seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılması ve vatandaşımızın hür iradesinin sandığa serbestçe yansıması amacıyla bütün tedbirlerimizi alıyoruz. İyi bir seçim geçirdik. Temenni ediyoruz ki, bu seçim dönemi bir dahaki seçime kadar güzel bir şekilde devam ederek, milletvekillerimiz, Mersinimize, ülkemize hayırlı hizmetler sunarlar.”
Tören sonunda, mazbatalarını alan üç partinin milletvekilleri bir araya gelerek, birlik mesajı verdiler.



458 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın