Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam668
Toplam Ziyaret772607
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ORMAN KÖYLÜSÜ REÇİNEDEN KAZANACAK

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, reçineden en yüksek düzeyde gelir elde ederek yöre halkına ekonomik yönden katkı sağlanması hedefiyle reçine üretimi yapılabilecek ormanlık alanlar tespitini yaparak, köylülere eğitim verdi.
Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelinde reçine üretimi yapılabilecek ormanlık alanların tespiti yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliği ile bu alanlarda en yüksek düzeyde reçine üretiminin sağlanmasına yönelik de çalışma gerçekleştirildi. Bu kapsamda, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlhan Deniz başkanlığında, Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi'ndeki reçine üretim ormanında, yörede yaşayan köylü ve işçilere, üretilecek reçinenin yüksek miktarda olması ve ağaca zarar vermeden yapabilmesi için eğitim verildi.
Eğitimde, reçine üretiminde aranacak en önemli iki unsurun ekonomiklik ve verimlilik olması gerektiği anlatılarak, metodun en yüksek reçine randımanı vermesi, ağaca ve ağacın teknik vasıflarına en az zararlı olması, bir ağacın üzerinde uzun senelerce tatbik edilebilmesi, üretim aletlerinin basit ve bir işçi tarafından kolaylıkla kullanılabilecek şekilde sade, az sayıda ve ucuz olması konularına dikkat çekildi. Eğitimin ardından köylü ve işçilere Prof. Dr. Deniz, Odun Dışı Ürünler Şube Müdürü Songül Bahar ve Silifke Orman İşletme Müdür Yardımcısı Muharrem Şahin tarafından sertifika verildi.



426 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın