Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam509
Toplam Ziyaret779823
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

“SİYASETTE DOĞRUYU, DOĞRU ZAMANDA SÖYLEMEK GEREKİR”

Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, ilçemizde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Basın Mensuplarının sorularını içtenlikle yanıtlayan YILMAZ, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Siyasette doğruyu, doğru zamanda söylemek gerekir. Topluma yanlış yaparak gelen, babamın oğlu olsa tanımam, affetmem. Geçmiş belediye başkanlarının hiçbirinin cesaret edemediği işlerin altına imza atacağım” şeklinde net açıklamalar yapan YILMAZ, uzun vadede ilçeyi rahat ettirecek adımlar attıklarını söyledi.

ÇALIŞMALAR ADANA ANITLAR KURULU KONTROLÜNDE İLERLİYOR

Belediye makam odasında gerçekleşen basın toplantısında gazetecilerin Cumhuriyet Meydanı'ndaki çalışmaların ne zaman tamamlanacağı ile ilgili sorusu üzerine YILMAZ, şu açıklamaları yaptı: “Cumhuriyet Meydanı'ndaki çalışmalar Adana Anıtlar Kurulu kontrolünde ilerliyor. Kaynağın büyük kısmını Valilik, kalan kısmını belediye olarak biz ödemiş olsak da tarihi dokunun bütünleşmesini amaçlayan bir çalışma olduğu için kontrol; Anıtlar Kurulu'nda, biz de onlara uyuyoruz. Esnafımıza ciddi sıkıntılar verdiğimizi biliyoruz. Eğer biz ihaleyi yapmış ve müteahhite vermiş olsaydık, gece gündüz demeden çalıştırır şimdiye projeyi bitirirdik. Tam kesin olmamakla birlikte yaklaşık 16 gün sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki yollar tam anlamıyla trafiğe açılacak”.

ŞEHİR İÇİ GAZİNO RUHSATLARINI YILBAŞI İTİBARİYLE İPTAL EDECEĞİM

Gazinoların şehir merkezinden alınması konusunda da bilgi veren Nebi YILMAZ; “Programımız dahilinde bugün ya da en geç yarın gazino sahipleriyle toplantı yapacağız. Hisseli satış, tam satış ve uzun süreli kiralama kapsamında onlarla görüşeceğiz. Yılbaşına kadar bu işi çözeceğiz. Ben belediyemizdeki, şehir içi gazino ruhsatlarını yılbaşı itibariyle ilk encümende iptal edeceğim. Şundan emin olunuz bu konunun üzerine cesaretle gidiyorum ve ben Mut halkının yanındayım” dedi.

ORTA REFÜJ BİR YILA KADAR TAMAMLANACAK

Gazetecilerin sorusu üzerine orta refüjün uzun süredir tamamlanmasının nedenini açıklayan Başkan Nebi YILMAZ; “Orta refüj içerisinde öncelikle sulama sistemleri yapılıyor. Şu an Tunasan fabrikasının olduğu bölgedeler ve ileriye doğru çalışma devam edecek. Ardından tarama, çimlendirme, ağaçlandırma ve son olarak da tel örgü çalışması yapılacak. Çimlerin, çiçeklerin ve ağaçların korunması, geçişlerin düzenli olması için çevre ilçelerde örneği olduğu gibi tel örgü yapacağız. Tamamının bitmesi ve görüntü estetiğinin kazandırılması belki bir yıl sürebilir” dedi.

SİYASETTE DOĞRUYU, DOĞRU ZAMANDA SÖYLEMEK GEREKİR

Genel seçim sonuçları açısından MHP'nin yaşadığı oy kaybının nedenlerini soran gazetecilere çarpıcı açıklamalarda bulunan YILMAZ, “Siyasette her zaman doğru olmak yetmez, doğru sözün doğru anlaşılabilmesi için doğru zamanda söylenmesi gerekir” dedi.
Sonuçların iki ana başlıkta ele alınması gerektiğine vurgu yapan Nebi YILMAZ, “Birincisi ülkenin içinde bulunduğu kaos ve terör ortamı. Aynı şekilde komşu ülkelerdeki iç karışıklıkların ülkemize sıçrama ihtimali. İkincisi ise Sayın Genel Başkanımızın dört maddeden oluşan teklifinin yanlış yorumlanması. O dört madde, hangi partinin mensubu olursa olsun aslında her birimizin vazgeçilmezi olması gereken maddeler ancak yanlış yorumlanması nedeniyle bu sonuçları aldık. O dört maddeyi oluşan hayırcı algısıyla milletimize anlatamadık demek ki; milletimiz oy vermedi” dedi.

GEÇMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARININ HİÇBİRİNİN CESARET EDEMEDİĞİ İŞLERİN ALTINA İMZA ATACAĞIM

Belediyecilik anlayışı açısından görüşlerini dile getiren Başkan Nebi YILMAZ; “Belediyecilikte şunları da gördük, yani il özel idaresindeki dört il genel meclisi üyesinin imzası olan ve kaynağı ayrılmış bayrağı sahiplenen, adliyeyi ben yaptım, hastaneyi ben yaptım diyen başkanları da gördük. Biz etik davranıyoruz. Yerelde hizmetimiz çok ama tanıtım ve reklamda ciddi eksiklerimiz var. Bu belki bizim yoğurt yeme şeklimizden, çalışma prensibimizden ya da hizmetleri tanıtma noktasında yeteri kadar üstüne düşmememizden kaynaklanıyor ama şunu üzerine basa basa söylüyorum geçmiş belediye başkanlarının hiçbirinin cesaret edemediği işlerin altına imza atacağım. Bundan emin olunuz. Allah nasip ederse, çok ciddi çalışmaları hep birlikte göreceğiz. Biz, göreve geldiğimizden bu yana tam 14 trilyon 600 milyar borç ödedik. Peki, bunu nasıl başardık? Belediyedeki kara delikleri kapatarak. Topluma yanlış yaparak gelen, babamın oğlu olsa tanımam, affetmem” dedi.

YILMAZ açıklamalarında, yeni toptancı hali için alternatif olarak üç yer gösterdiklerini, büyükşehirle birlikte otogar için çevre yolunun netleşmesini beklediklerini, hayvan pazarının yeni çevre yolu nedeniyle başka yere kaldırılacağını ve yeni mezbahanın ihalesinin tamamlandığını belirtti.

EKONOMİSİ ZAYIF YERLEŞİM BİRİMLERİNİ KALKINDIRMAYI AMAÇLIYORUZ

Nebi YILMAZ, ekonomisi zayıf yerleşim birimlerini kalkındırmayı amaçladıklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde Bozdoğan, İlice, Alaçam ve Özlü hattına asma anacı dağıtacağız. Öncelik gelir seviyesi düşük, ekonomisi zayıf bölgeleri tespit etmek ve kalkındırmak. Yine Yörüklere yönelik güneş panelinden çadır çalışmalarımız olacak ve tamamı belediyemiz imkanlarıyla hayata geçecek” dedi.
Başkan YILMAZ, gazetecilerle birlikte basın toplantısında basın mensuplarıyla birlikte yemek yedikten sonra araç tanıtım programına geçti.



629 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın