Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam297
Toplam Ziyaret781455
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BÜYÜKŞEHİR'İN 2016 YILI MALİ BÜTÇESİ BELİRLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı Olağan Toplantısı'nın üçüncü birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2016 mali yılı gelir gider bütçesinin geniş yer tuttuğu meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı gelir gider bütçesi 1 milyar 290 milyon TL olarak belirlendi.
2015 yılı bütçesiyle kıyaslandığında, 2016 yılı bütçesinde küçültmeye gittiklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, yıl içerisinde gerekli olan bir durumla karşılaştıklarında bütçe içinde aktarma yapabileceklerini açıkladı.
Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettikleri 2016 mali yılı bütçesinin Mersin için hayırlı uğurlu olmasını dileyen Başkan Kocamaz, “Meclisteki bu birliktelik ile umut ediyorum ki Mersin için çok güzel işlere imza atacağız. Mersin'i hak ettiği yere birlikte getireceğiz. Önümüzde kat etmemiz gereken çok yol var. Bu problemleri çözme konusunda herkesin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

“MONORAY BİR PRESTİJ PROJESİ”
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılı içerisindeki öncelikli projelerinden bahseden Başkan Kocamaz, monoray raylı sisteminin 2016 yılı programına girmesini ümit ettiklerini belirtti. Monoray raylı sistemiyle ilgili fizibilite çalışmalarının yapıldığını belirterek, “Monoray programa alındıktan sonra kaynak arayışı çalışmalarına gireceğiz. Kaynağı bulduktan sonra da ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu projenin bir an önce tamamlanıp hayata geçmesi Mersinli vatandaşlarımız için önemli. Monoray, kentimizin saygınlığını arttırırken şehir trafiğini de rahatlatacak en önemli projemiz” dedi.
Monoray için Almanya, Kore ve Japonya'da incelemelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Kocamaz, sivil toplum kuruluşlarıyla da fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

“TRAFİK RAHATLAYACAK”
Monoray dışında Okan Merzeci Bulvarı Carrefour, Mezarlık 1 ve 2 kavşaklarında da Bat-Çık Projesini gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Kocamaz, bu projelerin tamamlanmasının ardından Hastane kavşağında da düzenlemeler yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Bu projelerin Mersin trafiğini rahatlatacağını vurgulayan Başkan Kocamaz, vatandaşları mağdur etmeden Mersin'i daha modern bir şehir haline getireceklerini vurguladı.



457 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın