Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam136
Toplam Ziyaret778764
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

“İYİ DERSLER ŞOFÖR AMCA” PROJESİ

Mut İlçe jandarma Komutanlığı Trafik Timi tarafından servis şoförlerine yönelik 'İyi Dersler Şoför Amca' projesi hayata geçiriliyor.
Proje ile öğrenci taşımacılığı yapan şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konusunda bilgi ve becerilerini artırarak şoförlerin kapasitesini geliştirmek amaçlanıyor. Proje kapsamında ilçedeki servis şoförlerine yönelik ilk eğitim çalışması yapıldı.
Gazi ilkokulu Konferans salonunda düzenlenen eğitim programına Mut merkez ve ilçelerinde öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförleri katıldı. İyi Dersler Şoför Amca Projesi kapsamında düzenlenen programda, Mut İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timi personellerinden Jandarma Astsubay Başçavuş Murat TOPÇU tarafından bilgiler aktarıldı. Mut İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atilla GÖRGÜN ve Rehber Öğretmen Ceyhun ÖZER'le birlikte, Türkiye genelinde meydana gelen servis kazaları konulu sinevizyon gösterisi şoförlere izlettirildi.
Jandarma Astsubay Başçavuş Murat Topçu, Servislerde disiplinin sağlanması ile ilgili olarak bilgiler verdiği seminerde, çocukların kendilerine nasıl davranılırsa aynı şekilde karşılık verdiğine işaret etti. Servis şoförlerinin çocukları büyük insan gibi dinlemesi gerektiğinin altını çizen Topçu, “Servis kurallarını zamanında koyar ve kendinizde bu kurallara uyarsanız çocuklarda sizi örnek alır. Öğrencilerin yanında kesinlikle kaba ve argo kelimeler kullanmayınız. Çünkü onlar sizleri kendilerine örnek alırlar” dedi.
Direksiyonda hız arttıkça görülenlerin azaldığını aktaran Topçu, “Bu nedenle hız limiti kurallarına uyulması gerekmektedir. Direksiyonda telefonla konuşmak belki de ödeyecek olduğunuz en büyük faturaya neden olacaktır. Araca bindiğiniz esnada hem kendiniz hem de öğrencilerin emniyet kemerlerini takınız ve ondan sonra aracı hareket ettiriniz. Araç bakımları çok önemlidir. Kış aylarında kış lastiği taktırınız. Aracınızın iki lastiğini değiştirmeniz gerekiyorsa yeni lastikleri mutlaka arkaya takınız” diye konuştu.



624 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın