Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam390
Toplam Ziyaret786875
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İLÇE BAŞKANLARIYLA GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

Mut'tan Haber Gazetesi olarak Mut'taki siyasi parti ilçe başkanlarıyla sıcak ülke gündemini, güncel olayları ve yerel başlıkları değerlendirmek üzere görüşmeler yapıyoruz. Bu hafta Cumhuriyet Halk Partisi Mut İlçe Başkanı Sayın Av. Abdurrahman GÜNAY ile görüştük. Zor soru sormaya gayret ettik. Sayın Günay’la yapmış olduğumuz röportajımız şu şekilde:

Sayın Günay öncelikle ilçe kongresi sonrası göreve seçildiniz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Nasıl bir süreçten geçerek kongreye girdiniz. Nasıl bir yönetim oluşturdunuz?

Teşekkür ederim. Bilindiği gibi partimiz ilçe düzeyinde çok kan kaybına uğramıştı. Daha önceki dönemlerde yapılan genel seçimlerde ilçe merkezi ve köyler dahil 1.parti olurken yapılan son seçimlerde 2. ve 3 parti konumuna düştü. 2 veya 3 parti konumuna düşmekle birlikte 1 parti ile arasında büyük oy farkı oluştu. Dolayısıyla ilçemizde tabanı çok güçlü olan partimizin içine düştüğü durumun kabul edilebilir olmaktan çıkmış olduğu görüldü. Son zamanlarda yaşanan bir kısım olaylar nedeniyle partililerimizin büyük bir bölümünün partimize küskünlüğü oluştu ve bu küskünlüğün giderek artmakta olduğunu gördük. Dolayısıyla partimizin yeniden bir toparlanmaya ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. Bu toparlanmanın yeni oluşturulacak bir yönetim anlayışıyla olması gerektiği ve buna bağlı olarak partide yeni bir görev değişikliğine ihtiyaç olduğu görüldü. Ancak önceki Başkan Sayın Nurşen Özkan'ın yeniden aday olduğunu açıklaması üzerine çok sayıda partili ile yapılan bir toplantıda yeni bir yönetim oluşturulması ve ilçe başkanlığına benim aday olmam gerektiği konusunda partililerin ısrarlı talebi üzerine görevden kaçmayarak ilçe başkanlığına aday oldum. Partide değişim isteyen arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde de delegelerimizin tercihiyle yapılan ilçe kongresinde İlçe Yönetim kurulu ve ilçe başkanı olarak seçilmiş olduk.

Siyasi geçmişinizden bahseder misiniz?

Ben geçmişinden CHP'li olan bir ailenin çocuğuyum. 1970'li ve 1980 yıllarda cebinden Cumhuriyet Gazetesini eksik etmeyen bir babanın oğluyum. Ben 1988 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra ilk olarak SHP ye üye oldum ve siyasetle parti üyeliği bazında ilişkim böylece başlamış oldu. Mersin'de avukatlık yaptığım dönem içerisinde partinin değişik görevlerinde bulundum. 1998 yılı başında Mut'a geldim ve 1999 genel ve yerel seçimleri öncesinde ilçe yönetiminde istifalar nedeniyle ilçe yönetim kurulu üyeliği görevine atandım. 1999 genel ve yerel seçimlerinde ilçe başkan yardımcısı olarak görev yaptım. Sonrasında yapılan ilk ilçe kongresinde İlçe başkanı olarak seçildim.
Bildiğiniz gibi 2004 yerel seçimlerinde partimizin Belediye Başkan adayı olarak seçime katıldım. Bu seçim sonrasında yapılan ilk ilçe kongresinde yeniden ilçe başkanlığına seçildim. 2007 yılında yapılan genel seçim öncesinde milletvekilliği adaylığı nedeniyle ilçe başkanlığından istifa ettim ve 2007 genel seçimlerinde partimizin Mersin 6. sıra milletvekili adayı olarak seçime katıldım.
2009 yerel seçimleri öncesinde hakkımda haksız olarak ihraç etmek üzere disiplin soruşturması işlemi başlatılacağını öğrenmem üzerine parti üyeliğinden istifa etmek zorunda kaldım. Bir süre öncesinde partimiz MYK kararıyla partimize yeniden üye oldum. Ve yapılan ilçe kongresinde de ilçe başkanlığı görevine getirildim.

CHP'de Mut İlçe Örgütü olarak birçok parti içi sıkıntı yaşandı. Sizde bu noktada belli saflarda yer aldınız. Partide belli isimler etrafında şekillenen gruplar var. Son iki genel seçimde CHP Mut'ta yok izlenimi verdi ama oyunu bir nebze korudu. Şu an parti içi sıkıntılar ne boyutta? Uzlaşma sağlandı mı? CHP toparlanacak mı?

Evet, parti içerisinde geçmiş dönemlerde bir kısım sıkıntıların yaşandığı herkesin bildiği bir gerçek. Ancak biraz öncede belirtmiş olduğum gibi bu sıkıntıların mutlaka aşılması ve partimizin ilçemizde yeniden güçlü bir hale getirilmesi gerekliydi. Şu anda bu sıkıntılar hemen hemen aşılmış durumdadır. Partililerimizde bizlerde olduğu gibi bütünleşme arzusu çok güçlü. Bu arzu ilçe kongresiyle birlikte partideki bütünleşmeyi büyük oranda gerçekleştirmiş bulunmaktadır ve giderek daha da toparlanarak ve bünyesine yeni kadrolarda dahil ederek ilçemizde yeniden 1. parti konumuna gelecektir.

Sizin bu yeni döneminizde nasıl bir CHP göreceğiz. Nasıl bir vizyon ortaya koyacaksınız?

Bundan sonraki dönemde çok daha toparlanmış ve çok daha aktif ve güçlü bir CHP göreceksiniz.
Geçmişte kendi içimizdeki bir kısım sıkıntılara rağmen çok aktif ve güçlü bir CHP yapısı oluşturulmuş ise bundan sonrada aynı şekilde daha aktif ve daha güçlü bir CHP yapısı oluşturulmaktadır. Bütün Mut halkıyla bütünleşmiş, kimseyi dışlamayan, sırf muhalefet olsun diye itirazlarda bulunmayan, halkın menfaatlerini önde tutan, ilçemizin ve halkımızın geleceğine sahip çıkan, halkımızın iyi ve kötü gününde yanında olmaya çalışan, halkımızın her türlü sorununa elinden geldiğince sahip çıkmaya çalışan bir vizyon ortaya koyacağız.

7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini Mut bazında nasıl değerlendiriyorsunuz?

Partimiz açısından 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri büyük bir kayıptır. Biraz öncede bahsettiğim gibi bu iki seçimde partimiz 2 ve 3. parti olmuştur. Her iki seçimde birinci olan parti ile arasında büyük oy farkı oluşmuştur. Bu partimiz açısından büyük bir kayıptır. Daha önceki seçimlerde her zaman 1. parti olan partimiz bu seçimlerde çok geride kalmıştır. Partimizin ilçemizde güçlü bir tabanı vardır. Ancak geçen dönemlerde partililerimizde bir kırgınlık oluşmuştur. Bizim göreve gelmemizdeki amacımız partililerimizin partimiz ile olan gönül bağını yeniden kurmak ve güçlendirmektir. Bu kırgınlık tamamen bitirilecek ve partimiz yapılacak ilk seçimde yeniden eski gücüne kavuşmuş olarak 1.parti olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Partinin son iki yerel seçimde mağlup olması bu nedenle örgütün bir araya gelememesi bir durum söz konusu mu?

Her iki yerel seçimde de seçimin kaybedilmesinin sebeplerinden birisi tabiî ki CHP'lilerin bütünleşememiş olmasıdır. Bu bir gerçek. Ancak bu yaşananlardan herkes bir şekilde ders almış olmalıdır. Ve biraz önce söylediğim gibi partililerimizin partimizle olan gönül bağının kopmuş olmasının nedeni de son iki yerel seçimde yaşanmış olanlardır. Bizin kendi içimizdeki çekişmelerin bize fayda sağlamadığı ortadadır. Partililerimiz tarafından bu net olarak görülmüş durumdadır. Bu yaşananlar partililerimiz üzerinde büyük bir bütünleşme arzusu oluşturmuştur. Bizim göreve gelemizin altında yatan da partililerimizdeki bütünleşme arzusudur. Bu bütünleşme kesinlikle sağlanacaktır.

2014 yerel seçimlerinde CHP seçmeninin bir kısmının MHP ye destek verdiği ve bu nedenle tepkilerin yoğun olduğu bir algı var. Sizce bu ne kadar doğru?

Evet doğrudur –yanlıştır partililerin bir kısmında böyle bir algı var. Ancak ne olursa olsun partimiz açısından bunlar geride kalmıştır. Biraz önce belirtmiş olduğum gibi geride kalanlardan herkes ders çıkarmış olması gerekir. Sürekli geçmişe takılıp kalırsak ilerisi için başarıyı yakalamak zor olur. Bizim göreve gelmemiz geçmişte yaşananların üzerine tümden sünger çekerek ilçemizde partimiz açısından yepyeni bir sayfa açılmasıdır. Dolayısıyla bütün bunlar geride kalmış olaylardır. Şimdi geçmişi sorgulama değil geleceğe çalışma zamanıdır. Yapmamız gerekende budur.

Son olarak mesajınızı alabilir miyiz?

Bizim göreve gelmemiz sadece CHP'liler üzerinde değil tüm Mut halkı üzerinde bir etki yaratmış durumdadır. Bu etki güzel bir etkidir. Kimsenin bu partiden dışlanması söz konusu değildir. Bu nedenle partimizin kapısı bütün Mut halkına açıktır.
Biraz öncede söylediğim gibi halkın menfaatlerini önde tutan, ilçemizin ve halkımızın geleceğine sahip çıkan, halkımızın iyi ve kötü gününde yanında olmaya çalışan, halkımızın her türlü sorununa elinden geldiğince sahip çıkmaya çalışan bir yönetim anlayışıyla tüm halkımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Ayrıca tüm halkımızı partimize davet ediyoruz.



471 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın