Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam438
Toplam Ziyaret786923
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HACINUHLU-KELCEKÖY GÖLETİ SAHİPSİZ Mİ KALDI?

İlçemize bağlı Hacınuhlu Mahallesi sınırları içine yapılan Hacınuhlu-Kelceköy göleti, ilgisizlik ve sağlam yapılmaması yüzünden hizmete girmesinin 2017 yılına kaldığı söyleniyor.
Mut ilçesinde Kelceköy ve Hacınuhlu Mahallelerinin kanayan yarası haline gelen Kelceköy-Hacınuhlu göletinin temeli Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan tarafından 15 Mart 2014 tarihinde atılmış ve 31 Mart 2015 tarihinde yapılmış ve hizmet vermek amacıyla bitmiş olacaktı.

HACINUHLU VE KELCEKÖY MAHALLELERİNE OY TUZAĞI MIYDI?

Seçim yatırımı gibi görerek görkemli açılışı yapılan gölet maalesef fos çıktı. Temel atma merasiminden önce bir konuşma yapan Zafer Çağlayan, "Bizler hizmet için varız. Yıllardır uğraş verdiğiniz göllete ilk kazmayı biz vurduk. DSİ tarafından ihaleye verilen Kelceköy-Hacınuhlu Mahallesi göleti 25 Kasım 2013 tarihinde ihaleye verildi. Bu gölet sizlere 31 Mart 2015 tarihinde yapılmış olarak teslim edilecektir. Maliyeti ise 4 milyon 909 bin 462 TL. Hayırlı uğurlu olsun" demişti.
Köylüler adına bir konuşma yapan o tarihlerdeki Hacınuhlu Köyü Muhtarı Kadir Ceylan ise sevinçlerini şöyle dile getirmişti, “Bu göletin mazisi 30 yıllık. Ama 30 yıldır direndik gerekli yerlere inatla mücadelemizi yaptık. Sonunda başardık. Şu an köylü halkımla beraber çok sevinçliyiz. Gölet yapması sizden oylar ise bizden" demişti. Oylarda seçimlerde verilmişti.


YAPILAN MASRAFLAR BOŞA MI ÇIKTI?

Hacınuhlu - Kelceköy sulama suyu göleti, 21.40 m yüksekliğinde, 250 bin m3 toprak dolgu hacmi, 800 bin m3 depolama su miktarı, bin 160 dekar arazi sulama kapasitesinde olacaktı.
Kırkpınar kaynağından 3 kilometre uzunluğunda iletim hattı ile göllete kış aylarında su depolanacak. İhale bedeli 4 milyon 909 bin 462 TL. Olup Yatırım firma inşaatı 2 ortağıyla birlikte yapacak ve gölet 31 Mart 2015 tarihinde teslim edilecekti.

ŞİMDİ SORUYORUZ KESİN OLARAK BU SÖZLERİ VERENLERE

Gölet verilen tarihte bitmedi ve 2015 yılında iki mahalleye de en ufak bir faydası bile olmadı. Buda yetmezmiş gibi su tutulmaya başlandı. 2016 yılında sulama suyu aylarında Hacınuhlu ve Kelceköy mahallelerine faydası olur düşüncesiyle sabredildi. Her iki mahallede sevinerek borularını bile döşeyip 2016 yılı yaz ayında faydalanma sevincini yaşarken maalesef gölet tabandan su kaçırdı. Bunun üzerine incelemeye gelen yetkililer bir başka bahara der gibi göletin 2017 yılına kadar hizmet veremeyeceğini belirtmesi her iki mahallenin halkını da üzdü.

BU GÖLETİ YAPAN MÜTEAHİDE BUNUN HESABI SORULACAK MI?

Gölet yapılırken mühendislerin yapmış oldukları plan ve proje kapsamında çalışmalar yapılır. Bu işin erbabı onlar olduğuna göre suçlu kim?
Yapılan işlerin sağlam olup olmadığını dahi bilemeyen ve göleti yüzüne gözüne bulaştıran şirkete hesabını kim soracak, bu bir iddia acaba doğru mu? Bu gölete bel bağlamış mahalle halkı ve bahçesine kadar yapılan masrafların hesabını kim verecek?
Özellikle yıllardır iktidar olup her defasında bu göletin en iyi şekilde ve en kısa zamanda yapılıp hizmet vereceğini söz veren siyasiler, göleti öne sürerek her seçimde oy isteyen ve oy vermezseniz bu göleti de unutun dercesine meydanlarda hava atanlar, göleti bu hale getiren ve iki mahallenin halkının sevincini 2017 yılına bırakanlara hesap soracak mı? Acaba firma belki de maliyetten kısıp daha fazla para kazanma yoluna mı gitti desek doğruluğunu bilemeyiz. Göleti teslim alanlar sağlam gölet olduğunu nerden bilip kandı. Acaba bu göleti yapan firma bu işten gerçekten anlayanlara mı yaptırdı?
Şimdi soruyoruz bu soruların cevabını verecek bir yetkili olacak mı? Kimse Hacınuhlu ve Kelceköy mahalle halkıyla dalga geçemez.



543 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın