Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam635
Toplam Ziyaret784222
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MHP’DEN YEMEKLİ İSTİŞARE TOPLANTISI

MHP’DEN YEMEKLİ İSTİŞARE TOPLANTISI

MHP Mut İlçe Teşkilatı ve Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ tarafından 26 Şubat 2016 günü, Gülnihan Düğün Salonunda “Yemekli İstişare Toplantısı” tertiplendi. Düzenlenen yemekli istişare toplantısına MHP İlçe Başkanı Durmuş Ali ÇEREKÇİ, MHP Mut İlçe Yönetimi, parti delegeleri, muhtarlar, sendika temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Programda Kur'an-ı Kerim okundu.
Açılış konuşmasını MHP Mut İlçe Başkanı Durmuş Ali ÇEREKÇİ yaptı. ÇEREKÇİ, konuşmasında;

“AKP-BDP-PKK İŞBİRLİĞİ
Ülküdaşlarım, sevgili dava arkadaşlarım,
Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tarihimizin en karanlık günlerini yaşamaktayız. AKP-BDP-PKK işbirliğiyle milli devletimizin üniter yapısı dinamitlenmekte, ihanet şebekelerinin desteğiyle milli birlik ve beraberliğimizin arasına fitne tohumları serpilmekte, toprak bütünlüğümüz tehdit altındadır.
Bölücü unsurların meşru sayıldığı, ülkesini ve milletini seven vatanperverlerin hain ilan edildiği bu dönemde aziz milletimizin gerçekten zor dönemler yaşadığını görmekteyiz.
Milli devletimizin kurucu ideolojisi olan Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almaya çalışan bir iktidar tarafından yıllardır aldatılan ve kandırılan milletimizin tek teminatı Türk milliyetçileri yani sizlersiniz.
ÜLKÜCÜ HAREKET MİLLETİMİZE UMUT OLAN MİLLİ GÜÇTÜR
Saygıdeğer dava arkadaşlarım,
Vatanımızın çok kıymetli şehirleri yakılmakta, kamu binaları ve araçları yağmalanmakta, dağdan şehirlerimize inen eşkıya sürüleri, huzur ve güvenliğimizi tehdit etmekte, özerklik adı altında ihanet senaryoları yazılmakta ve ülkeyi yönetenler maalesef bu durumlara seyirci kalmaktadır. İşte tüm bu olumsuzlukların giderilmesi ve bu hain oyunların bozulması için tek bir güce ihtiyaç vardır. O da milliyetçi hareket partisi iktidarıyla gelecek olan milliyetçi ülkücü hareketin düşmanlara korku salan ve milletimize umut olan milli gücüdür.
UMUTSUZLUĞA KAPILMAYACAĞIZ
Sevgili Milliyetçi Hareket Partililer,
Bu durumdan dolayı umutsuzluğa kapılmayacağız, inancımızı ve sevdamızı her zaman dimdik ayakta tutacağız. Onurlu başlarımız dimdik ve açık, yüreklerimiz davaya inançla ve imanla dopdolu, bileklerimiz yılmaz ve yıkılmaz bir güçle hazır olacağız. Tüm ihanet oyunlarını bozacak, bu zor zamanlara sebep olanlara hak ettikleri cezayı verecek ve ülkemizi hak ettiği günlere kavuşturacağız. Bu güzel günlerin gerçekleşebilmesi için tek bir şeye ihtiyacımız vardır. O da tek bir yumruk gibi sımsıkı, birbirine kenetlenmiş, mücadele karar ve inancında olan bozkurt yürekli ülkücülerin birlik ve dirliğidir. İşte gerçekleştirmekte olduğumuz yemeğimiz bu birliğimizin ve diriliğimizin göstergesidir.
ÜLKÜCÜ ÜLKÜCÜNÜN ÖZ GARDAŞIDIR
Kıymetli dava arkadaşlarım,
İlçe yönetim kadromuzla beraber bundan bir yıl önce söz vermiştik. Hiç kimseyi ötelemeden, ötekileştirmeden, ülkücü ülkücünün öz gardaşıdır anlayışıyla tüm teşkilat mensuplarımızı kucaklayacağız. Kırgınlıklara, küskünlüklere asla izin vermeyeceğiz. Aramıza nifak tohumları ekmek isteyen ellere fırsat vermeyeceğiz. Emir ve irade konusunda sadece ve sadece ülkücü hareket mensuplarını tanıyacak, onların istek ve emirleriyle teşkilatımızı yönetecek ve her zaman onlarla birlikte karar alacağız. Sizlerle beraber güçlenecek, büyüyecek ve milletimize hizmet edeceğiz. Biliyoruz ki ülkücü hareket, bu milletin vicdanıdır. Ülkücü hareket, yok edilmeye çalışılan milli benlik ve şuurumuzun yegâne koruyucusudur. Ülkücü hareket, ülkemiz ve milletimizin, birlik ve bütünlüğünün teminatıdır. Ülkücü hareket, düşmanların tepesine inecek milli iradenin bozkurt pençesidir. Ülkücü hareket, milletimizin evlatlarına uzanan şefkat elidir. İşte bizler de bu inanç ve kararlılıkla sizlerin iradesi ve tercihleriyle bu kutlu hareketin ve ilçe teşkilatımızı yönetmeye çalıştık. Bu süreçte iyi yaptığımızda oldu hatalarımızda oldu elbette. Ancak şunu bütün dava arkadaşlarımın çok iyi bilmesini isterim ki, kimsenin başını öne eğdirecek bir yönetim tarzımız olmadı. İsteyerek ve bilerek kimseye zarar vermedik. İstemeden üzdüğümüz dava arkadaşlarımız var ise haklarını bizlere helal etsin.
PARTİ İÇİ KIYIMA GİDİLİYOR
Şuan partimizin maalesef en önemli gündemi imza veren il ve ilçe başkanlarını görevden almaktır. Ortalık kan gölüne dönmüşken, her gün onlarca şehit haberi gelirken, maalesef genel merkezimiz ve sayın genel başkanımız şehit ailelerine destek olacaklarına mecliste bunlara sebep olanlara hesap soracaklarına, parti içi kıyıma gitmişlerdir.
BİZ DAVANIN ADAMLARIYIZ
İmza veren üst kurul delegelerinden bir tanesi de benim. Ben Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu ülkenin teminatı olduğuna inanan bir kardeşinizim. İnandığım davamın bu ülkenin tek kurtuluşu olduğunu bu zor dönemde daha da iyi anlamaktayım. Elbette sayın genel başkanımız takdir edecek ve bizlerinde görevine son verilecektir. Ancak şunu unutmamalılar ki, biz davanın adamlarıyız. Ne gidebileceğimiz başka kapı, ne de Milliyetçi Hareket Partisi'nden başka sığınacağımız liman vardır.

HAKLARIMIZ ÜLKÜCÜLERE VE DAVAMIZA HELAL OLSUN
Kıymetli Dava Arkadaşlarım
Bizler koltuk için burada oturan insanlar hiç olmadık. Vasfımız bu davanın içinde her ne olursa olsun, her zaman davamıza ve milletimize hizmet aşkından bizi hiç kimse döndüremeyecek. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, şundan tüm dava arkadaşlarım emin olsun ki, sizlerin bize emanet ettiği koltuklar elimizden alınsa bile, bizler davamızın ve partimizin yılmaz bekçileri olmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte bize desteğini sevgisini hiç esirgemeyen siz kıymetli dava arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Bu dönemde istemeden üzdüğümüz dava arkadaşlarımız olmuş ise yönetim kurulum ve şahsım adına özrü borç biliriz. Bizlere haklarınızı helal ediniz. Şayet var ise bizim haklarımız ülkücülere ve davamıza helal olsun. Hepinizi Allaha emanet ediyor ve hayırlı günler diliyorum. Sağ olun var olun. Allah Türkü korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, düzenlenen yemekli istişare toplantısında çok sayıda katılımcıya seslendi ve konuşmasına; bu ilçede birlik ve beraberliğin yanında olan herkese teşekkür ederek başladı. Başkan Nebi YILMAZ'ın konuşması şu şekilde:
“BELEDİYENİN RAYDAN ÇIKTIĞINI BİLİYORDUK
Bu gecenin sahibi belediyeyi kazandıran sizlersiniz. Biriz beraberiz. 30 Mart'tan bu tarafa bazı konularda geç kalıyoruz. Belediyemizin borç batağında olduğunu, raydan çıktığını, kurumsal kimliğini kaybettiğini biliyorduk, bilerek geldik, düzeltmeye geldik. Borcu, 30,4 milyon TL'den 14 Milyon TL'ye düşürdük. Borç yığınıyla geldik, büyükşehir yasasında geldik. 11 mahalleden 178 yaşam alanına çıktık. Aynı bütçeyle böyle bir yükü taşımak bizlere nasip oldu. Allah'a şükür belediyenin kapısından icra gelmiyor. Bundan sonra da gelmeyecek.
BEKLENTİ YÜKSEKTİ BAZI İNSANIMIZI İSTEMEDEN KIRDIK
İşçi alımında çok sıkıntı çektik. MHP'nin Mut'ta yıllardır iktidar olmamasından kaynaklı beklenti yüksekti. 265 işçi aldık fakat 2.860 kişi müracaat etmişti. Bazılarının belki gönlünü kırdık istemeden. Böyle bir durumdan dolayı beni anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum.
HİZMETTE SİYASİ AYRIM YAPMADIK
Parke, yıl ortalamasının üstünde. 48 bin metrekare. 80 kimsesiz ve yaşlı insanımızın evinin tadilatını yaptık, yaşanabilir hale getirdik. Biz bu ilçede okuyan bütün çocuklara bir yılda 2 bin 800 öğrenciye yardım ettik. Partili partisiz, zengin fakir demedik. Bu ilçeye 9 tane sıfır araç kazandırdık. Hurdaya ayırdığımız araçları önümüzdeki haftalarda elimizden çıkarıyoruz. Sarıtaş'a mermercileri taşıyacağız. Demir çimento bayilerini Mut dışına alacağız.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK
Organize sanayi 6 ayda çözüleceğini söyledik. Belediye olarak organize sanayinin bütün projelerini hazırlayıp Vali ve Büyükşehir komisyonlarından geçirdik. Ankara'ya sunduk, komisyon geldi yolunu, yerini, elektriğini taahhüt ettik. Şu an bakanlar kurulunda imzaya hazır ama her ne hikmetse imzadan geçmiyor. Biz, bize düşen görevi yaptık. Artık sorumluluk başkasının ama öteleniyor.
MUT BELEDİYESİ BU ÜLKENİN NEYİ? BİR KURUMU MU YOKSA BİR TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ?
Cami cemevi bizim inanç dünyamızdır. 22 caminin parkesi yapıldı. 154 caminin tamamının sorununu çözeceğiz. Eğitime yardımın musluğunu sonuna kadar açacağız. Bu ilçedeki bütün okullarda ya sıcak asfalt ya da parke çalışması yapacağız.
Okullara yaptığımız çalışmalarda üzerinde Mut Belediyesi yazan hizmetlerden birileri rahatsız oluyor. Şimdi soruyorum, Mut Belediyesi bu ülkenin neyi? Bir kurumu mu yoksa bir terör örgütü mü? Üzerinde Mut Belediyesi yazıyor diye, hizmetin üzerindeki ismi kaldırın diyorlar.
GAZİNOLAR BU İLÇEYİ SÖMÜRÜYOR
Bu makama gelirken gazinolar ilçeyi sömürüyor demiştik. İlçe merkezindeki gazinoları merkezden kaldıracağız, demiştik. Sözümüzü tuttuk ve yılbaşı itibarıyla şehir merkezinde bulunan gazinoların ruhsatları iptal edildi. Şehir dışında gösterilen yere hepsine birer işyeri yaptırdık. Binaların ince işi kaldı. 1 ay süre verdik şu an bitmek üzere en kısa zamanda oraya taşınacaklar. Şubatın son günüde şehir merkezindeki iş yerleri kapanacak. Kolay mı oldu? Kolay oldu çünkü niyet önemliydi.
SOSYAL ALANLARDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Sosyal alan eksikliğinden şikayet çoktu. Meydandaki parkı işletmeye açtık. Alahan Mesire Alanındaki 2 milyon TL'lik yatırımın 1,3 Milyon TL'sini ödedik. Doğancı Tepesini Kayısı Festivaline yetiştirmek istiyoruz. 3 katlı ahşap rüzgârgülü yapacağız. Bayrağın altında 380 dönüm mesire alanı yapacağız. Projesi hazırlanıyor. Bizim dönemimizde 178 yaşam alanında çocuk parksız mahalle kalmayacak.
OTOPARK YAPIMI VE PARKOMAT SİSTEMİ
Otopark için parkomat sistemi getiriyoruz. Son üç ayda ilçede tescil edilen araç sayısı 580. Sorunu biliyoruz. Çözeceğiz.Cuma pazarının altını iki kat oyacağız. Otopark yapacağız. Dere kenarı, Laal paşanın yanında bulunan müftü Meliha'ya ait alanı yeşil alan yaptık. O adayı otopark yapacağız. Çok katlı otopark için büyükşehirle beraber yer arıyoruz.

TARIMA DESTEK SÜRECEK
Belediye olarak Tarım İşleri Müdürlüğü kurduk. 50 bin fıstık, 200 bin asma anacı dağıttık. Yeni yılda bodur ceviz ve sarı ulak zeytin fidanı üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Tarımsal sulamanın yürüyüşüne 3 trilyon 850 milyarlık büyükşehirden destek geldi. Bu yıl 22 mahalleye daha sulama borusu verilecek. Mut Belediyesi olarak biz döşeyeceğiz.
İklim ilçemizde yetişen ürünler açısından Cenab-ı Allah'ın verdiği bir hediye. Bu ülkede, dünyada zeytin var ama ilaçsız zeytinin adresi Mut. İlçemizin kıymetini bilmeliyiz. 1300 yıllık zeytin ağacımız var. Bu ilçe zeytinin başkenti, sofralık kayısının başkenti. Karacaoğlan'ın ve sevdiğinin mezarı bu ilçede. Dolayısıyla biz Karacaoğlan'ın da ev sahibiyiz.
20 MART'TA BÜYÜK AÇILIŞ
İlçemize ürünlerimizi tanıtma amaçlı Kayısı ve zeytin heykeli yaptık. Canan Karatay hocamızı ilçemize getirdik. Medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Meclis üyelerimizin oy birliği ile Meydan'da yapılan parkın adını Musa Eroğlu Sevgi Parkı koyuk. İlçeyi istenen hedefe ulaştırmak istiyoruz. 20 Mart'ta Musa Eroğlu Sevgi Parkı, Musa Eroğlu heykeli, Kuvay-i Milliye Anıtı'nın açılışını gerçekleştireceğiz. Çeşitli sanatçılar sahne alacak. Üç kanal programı canlı yayınlayacak. Yüzlerce gazeteci gelecek.
CUMA PAZARINA OTOPARK VE ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPACAĞIZ.
Biz vizyon ortaya koyduk. Bu ilçede bazılarının hayal edemediği işlere gireceğiz. Cuma pazarına otopark ve alışveriş merkezi yapacağız. Yeni mezbahaneye bir iki ay içinde başlayacağız. Sarıtaş Yörük parkı, Hal ve Hayvan pazarının yenisi, yeni Mezbaha, Oyun parkları, Asfalt çalışmaları, Mezarlıklara tadilat, vatandaşa sulama borusu ve parke çalışmaları yapılacak.
Hükümet Caddesi, İnönü Caddesi, Hastanenin oradan Seydi Salih Mezarlığına kadar olan caddelerde kaldırım ve aydınlatma çalışmaları yapacağız. 22 caminin eksikleri giderilecek, 30 yeni mahalle parkı, 30 mahallede mezarlık ve çevre düzenlemesi, 22 mahalleye sulama borusu, 36 Mahallede parke çalışması yapacağız, toplamda 150 km asfalt dökeceğiz.
SİZİN KILICINIZLA DÜZELMEK BİZİM NAMUSUMUZDUR, ONURUMUZDUR.
İnsanımıza inemedik, anlatamadık insanımız fazla beklentiden dolayı farklı düşündü ve konuştu. Ama biz bu ilçeyi karşılıksız sevdik. Sizlerden gelen her türlü eleştiriye açığız. Sizin kılıcınızla düzelmek bizim namusumuzdur, onurumuzdur. Şunu bilmenizi istiyorum, bizim dönemimizde ahlaksızlık olmayacak, namussuzluk asla olmayacak.
BİZ SATAN, YİYEN, BİTİREN İNSAN DEĞİLİZ.
Beytülmalın hesabı zordur biliyoruz. Biz satan, yiyen, bitiren insan değiliz. Anakara'nın tek kuruşu olmadan kendi ayaklarının üstünde duran belediye olacağız. Mut'ta son 3 yılda hizmette ayağa kalkacak moda girdik.
Dönemimizde 1 megavatlık ve kendi ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere güneş enerjisinden elektrik üretme projesine başladık. %90 oranında işlemleri tamamladık. İnşallah güneş enerjisi santralimizi kuracağız. Ayrıca ticari olarak 10 megavatlık ilave projemiz var. Güneş enerjisinde 11 megavat ve yaklaşık 44 trilyon liralık bir hizmet hedefimiz var.
Yine biyogaz tesisi kurup elektrik üreteceğiz. Yatırım maliyeti yaklaşık 3 milyon TL. Yine ilçemize Narlı'dan gelen su isale hattına büyükşehirle görüşerek hidroelektrik santrali kurmak istiyoruz. Projenin yaklaşık maliyeti 1 milyon TL” dedi.
Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.

409 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın