Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam697
Toplam Ziyaret784284
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DİNÇER'DEN TIP BAYRAMI KUTLAMASI

DİNÇER'DEN TIP BAYRAMI KUTLAMASI

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer insanların kaliteli ve mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulunun sağlıklı bireyler olmasından geçtiğini belirterek, insan sağlığının korunması, sağlık sorunlarınım ortadan kaldırılması adına özverili şekilde bu kutsal görevi yerine getiren sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutladı.
Başkan Dinçer 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında, bedenen ve ruhen sağlıklı bireylerin eğitim kalitesinin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına, dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunacağına dikkat çekerek, “ insanların yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir yaşam sağlamak adına bütün zorluklara göğüs gererek bu kutsal ve onurlu görevi yerine getiren doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımıza teşekkürü borç biliyorum” dedi.
Ülkemizin sağlık alanında çağdaş dünya ölçütlerini yakalamak, sağlık sisteminin aksayan yönlerini düzeltmek, var olan uygulamaları geliştirmek ve bu doğrultuda geleceğe dönük planlarını gözden geçirmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Bir yandan sağlık sisteminin aksayan yönlerini düzeltmek amacıyla gerekli adımlar atılırken, diğer yandan da sağlık hizmetlerine daha çok kaynak ayrılması ve yatırımların sürdürülmesi zorunludur. Sağlık hizmetlerinden yararlanmak toplumsal bir hak olmalıdır. Sağlık hizmetleri metalaştırılmamalıdır. Büyük sorumluluk üstlenerek, çalışmalarını yurdun dört bir yanında özveriyle sürdüren başta doktorlar olmak üzere, tüm sağlık personelimize hak ettikleri yaşam olanakları sağlanmalı, çalışma saatleri ve hasta yoğunluğu azaltılmalıdır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyorum ” diye konuştu.
Açıklamasında devredilen 4-a ve 4-c kapsamındaki (emekli sandığı ve ssk) kişilerin prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın sürekli sağlık hizmeti aldığını ancak 4-b kapsamındaki (devredilen Bağ-Kur'lu) bir esnafın primini iki ay geciktirmesi durumunda sağlık hizmetinden yararlanamadığına vurgu yapan Başkan Dinçer, bunun Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade etti. Dinçer, “Daha önce primini bir gün aksatsa ve ilgili kuruma bir lira dahi borcu olsa bile sağlık hizmetinden yararlanamayan devredilen 4-b kapsamındaki sigortalılarımız, yapılan iyileştirme ile prim borcunu iki ay aksatmaları halinde sağlık hizmetinden yararlanamayacak. Bu olumlu bir iyileştirme. Ancak devredilen diğer sosyal güvenlik kuruluşlarına bakıldığında, 4-b li esnaf sanatkarımıza yine haksızlık yapılıyor. Örneğin 4-a (Devredilen SSK'lı) ya da 4-c'li (devredilen emekli sandığı) kapsamındaki kişiler prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın sürekli sağlık hizmetinden yararlanabilirken, 4-b kapsamındaki Bağ-Kur'lu bir esnaf primini iki ay aksatması halinde sağlık hizmeti alamamaktadır. Bu haksızlık giderilmeli, 4-b kapsamındaki esnaf sanatkarlarımızda diğer devredilen sosyal güvenlik kurumlarıyla aynı haklara sahip olmalıdır” şeklinde açıklamasını tamamladı.

343 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın