Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam622
Toplam Ziyaret784209
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

PARKOMAT UYGULAMASINA GEÇİLİYOR

PARKOMAT UYGULAMASINA GEÇİLİYOR

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut'ta trafik ve park sorunu mutlaka çözülmesi gerektiğini, Parkomat için Karaman'dan bir firmayla anlaştıklarını söyledi.
Mut Belediye Sinema ve Konferans salonunda, Parkomat Sistemi, Sinyalizasyon ve Otopark uygulamaları hakkında bilgi veren Başkan Nebi Yılmaz, “Belediyeye para kazandırma amacında değiliz” dedi.
Toplantıya, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, Daire Amirleri, Oda Başkanları, Siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, “İlçemizde trafik ve park sorunu gün geçtikçe artmaktadır. Bu konunun mutlaka çözülmesi gerekir. Büyükşehir Meclisinden yetki alarak parkomata geçiş sürecinde hazırlık yapıyoruz. Parkomata geçerken sivil toplum örgütlerinin uyarısı, önerisi veya fikirlerini dinlemek istedik. Mecliste fiyatlarını kararlaştırdık. Meclis kararımız sabit, ama son geçiş haftasında herkesin fikirlerini dinleyelim, eksiğimiz, gediğimiz varsa tekrar gözden geçirelim” dedik.
Yılmaz, “Parkomata girerken Mersin Büyükşehir'in alanına müdahale edemiyorduk. Bunu Büyükşehir Meclisine sunduk. Meclis kararıyla bu yetki ilçe belediyesine verildi. Mecliste geniş bir komisyon kurduk ve hangi caddelerde paralı ve süreli park yapacağız, bunlara karar verdik. Bir önceki meclisimizde şirket veya belediyenin işletmesine meclis kararı aldık. Şu anda Mut Belediyesi olarak şahsımız ve Belediye Başkanlığı bünyesindeki şirket olarak işletmeyeceğiz. Acemilik dönemini atlatmak için parkomat işi yapan bir firmayla, bir yıllığına veya iki yıllığına bir deneme süreci yaşayalım ki en azından geçiş sürecinde karşılıklı insanlarımız huzursuz olmasın, işi bilen, işi gerçekten profesyonel anlamda hassasiyet noktasını bilen bir firmaya verelim dedik. Bu firmayla aylık bir ödeme karşılığında bu işi yapacak” dedi ve İlk olarak uygulamanın Atatürk Bulvarı, İnönü, Hükümet ve Prof. Hüseyin Gezer caddelerinde başlanacağını söyledi.
Konuşmanın ardından Parkomat uygulamasını yapacak firma temsilcilerinin bilgilendirmesiyle devam eden toplantıda, katılımcıların öneri ve görüşleri dinlendi, fikir alışverişi yapıldı.

461 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın