Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam695
Toplam Ziyaret784282
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DESTANSI MÜCADELENİN MARŞI

DESTANSI MÜCADELENİN MARŞI

İstiklal Marşı'nın kabulünün 95'inci yıldönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı.
Mut Halk Eğitim Merkezi'nde, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan program, büyük beğeni toplarken programın sonunda öğrenciler tarafından seslendirilen İstiklal Marşı ayakta alkışlandı.
Törene Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı Jandarma Teğmen Mustafa Korkmaz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, kamu ve kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Kur'an-ı Kerim okundu. Günün anlamı ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Slayt gösterisi sunuldu. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve Tiyatro gösterisinin ardından ilçede yapılan Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklal Marşının kabulü ile ilgili yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
İstiklal Savaşı'nın asla unutulmaması gerektiğini belirten Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, “Mehmet Akif Ersoy aralıksız süren bir mücadelenin ardından öyle bir şiir yazdı ki savaşlarda, yorgun düşmüş bir milleti ürpertti, titretti ve hatta yeniden ayağa kaldırdı” dedi.

378 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın