Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam674
Toplam Ziyaret784261
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUSA EROĞLU'NA SEVGİ SELİ

Halk Müziği Sanatçısı hemşerimiz Musa Eroğlu, isminin verildiği parkın açılışı sevenleriyle birlikte yapıldı. Musa Eroğlu'nu sanatçı dostları da yalnız bırakmadı.

Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, Meydan Mahallesi'ndeki 54 dönüm büyüklüğündeki parka Musa Eroğlu Sevgi Parkı isminin belediye meclisine sunarak verilmesini sağlarken, park içine Musa Eroğlu'nun heykeli ile birlikte Mut'ta milli mücadele yıllarında kurulmuş Kuvay-i Milliye cemiyeti için de bir anıt yaptırdı.
Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Mut İlçe Başkanı Durmuş Ali Çerekçi, Sivil Toplum örgütlerinden temsilciler, çok sayıda vatandaş ve basın mensuplarının katıldığı açılışa, Musa Eroğlu ile birlikte sahne alan sanatçılar Güler Duman, Latif Doğan, Mustafa Özaslan, Yüksel Didikoğlu, Savaş Korkmaz ve Özgür Şahinsoy renk kattı.
Tören Musa Eroğlu Sevgi Parkı, Musa Eroğlu heykeli ve Kuvay-i Milliye Anıtının açılmasının ardından konser alanındaki programla devam etti.
İlk olarak Mut Belediyesi Halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan programda açılış konuşmasını Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz yaptı. Yılmaz, parkın eksikliklerinin tamamlanarak açılışının kendilerine nasip olduğunu ifade ederek, “Geçmişte Parkın yapılmasında emeği geçen Belediye Başkanına, projeyi hazırlayan ve yapanlara, bu güne kadar emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Musa Eroğlu Sevgi Parkı adını koyarak bütün dünyaya, bütün ülkeye sevgiyi, barış ve kardeşliği yaymak istiyoruz. Buraya katılan, bu kardeşliğe ben de varım diyen insanlarımıza teşekkür ediyorum. Hemşerimiz Musa Eroğlu, halk müziğinde emek ve sevgi mesajları vermiş bir büyüğümüzdür. Tüm ülkede sevildiği gibi Mut ilçesinin bağrından çıkan ve ülke geneline hizmet eden, hocamızı onurlandırmak bize düştü. Yaşayan Karacaoğlan'a saygı duyuyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz; “Çağın Karacaoğlan'ı dediğimiz Musa Eroğlu hocamız bir Mersinli olarak, bir Mutlu olarak her zaman gurur duyacağımız bir şahsiyettir. Onun birleştirici gücünü, onun Türk milletinin genetiğinden gelen her zaman bir bütün olmaya yönelik öğretilerini hepimiz şiar edinmek durumundayız” şeklinde konuştu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a günün anısına plaketini ve Mut Engelliler Derneği tarafından hazırlanan üç boyutlu Mut Resimlerinden hediye eden Başkan Nebi Yılmaz'a bir hediye de Burhanettin Kocamaz'dan geldi. Nebi Yılmaz için yazdığı şiiri tablo haline getirerek hediye eden Kocamaz, şiirini seslendirdi.
Sanatçı Musa Eroğlu yaptığı kısa konuşmasında, birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik mesajları verdi. Programın devamında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz de birer konuşma yaptı. Başkan Yılmaz konuşmacılara ve Mut kültürüne katkılarından ötürü Sıtkı Soylu, Doğan Atlay ve Muzaffer Kılıç'a günün anısına plaket takdim etti.
Konuşmaların ardından konser programına geçildi. İlk olarak Savaş Korkmaz ve Özgür Şahinsoy sahne aldı. Daha sonra Musa Eroğlu, diğer sanatçı konuklar Güler Duman, Latif Doğan, Mustafa Özaslan, Yüksel Didikoğlu ile birlikte sahne aldı. Sahnedeki güçlü sesler türkülerle sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajı verdiler. Sanatçılara bir türküde Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'da eşlik etti. Büyük beğeni toplayan konser programının ardından açılış töreni sona erdi.

434 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın