Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam422
Toplam Ziyaret783443
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

IV. MERSİN ÇEVRE KONGRESİ BAŞLADI

IV. MERSİN ÇEVRE KONGRESİ BAŞLADI

Mersin Üniversitesi Çevre Topluluğu ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) işbirliğiyle bu yıl 4.'sü düzenlenen “Mersin Çevre Kongresi” başladı. Toplumun çevre bilincini arttırmak ve çevre örgütlülüğünü oluşturmayı amaçlayan kongrenin açılışı 29 Nisan Cuma günü, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde yapıldı.
İki gün sürecek kongrenin açılışına, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Zehra Korkmaz, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar, Çevre Topluluğu kurucusu ve emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Fadime Taner, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Köleli, Çevre Mühendisliği öğretim elemanları, öğrenciler ve çevre gönüllüleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, üniversitemizin tanıtım filminin ve üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Savaş Şener'in çektiği çevre temalı mikro fotoğraflarının gösterimiyle devam etti. Kongrenin açılış konuşmalarında, Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Köleli, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilcisi Zehra Korkmaz, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar ve Çevre Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Yasin Özay'a yer verildi.
Kongrenin ilk günlük programında; Prof. Dr. Fadime Taner Çevre Topluluğu hakkında sunum yaparken, Dr. Hüdaverdi Aslan “İş Hayatında Çevre Mühendisini Bekleyen Durumlar”, Onur Gökulu “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı”, üniversitemiz öğretim üyesi Nisa Özgökçeler “Makroalgler” ve Marmara Üniversitesi öğretim üyeleri Merve Şenolsun ve Fatma Nur Şanlı “Ekolojik Denge” başlıklarında bilgi aktardı.
Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerini ve çevre gönüllülerini ağırlayan kongrede; ekolojik denge, sürdürülebilir çevre, onarıcı tarım, teknolojinin çevreye etkisi ve kentsel dönüşüm konularına yer verildi.
Kongrenin birinci günü, destek veren konuklara IV. Mersin Çevre Kongresi anısına teşekkür plaketi verilmesiyle son buldu.
Kongrenin ikinci günü olan 30 Nisan Cumartesi günü ise; Mersin Üniversitesi'nden Olcay Doğan “Karbon Ayak İzi”, Hüseyin Bilgili “Teknolojinin Çevreye Etkisi”, Niğde Üniversitesi'nden Tuğçe Metin “Sürdürülebilir Çevre”, Selçuk Üniversitesi'nden İlknur Berika Gönül ve Eda Saygıner “Sürdürülebilir Kaynaklar”, Selçuk Üniversitesi'nden Kamil Çinan ve Damla Işıkoğulları “Atıksuların Geri Kazanımı”, Toros Üniversitesi'nden İpek Yeşilkaya ve Cevher Sönmez “Çevre Kirliliğinin İnsan Psikolojisine Etkisi” başlıklarında sunum yapacak. Etkinliğin sonunda ayrıca atölye çalışması ve tiyatro gösterimi de yer alacak.

567 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın