Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam358
Toplam Ziyaret783379
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUSA EROĞLU MUT BASINIYLA BULUŞTU

MUSA EROĞLU MUT BASINIYLA BULUŞTU

Türk Halk Müziği Sanatçısı Musa Eroğlu, Mut'taki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kendi adını taşıyan park içinde bulunan kafeteryada basın mensuplarını ağırlayan ünlü ozanın düzenlediği kahvaltıya; Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Özdemir ve ilçedeki basın mensupları katıldı.
EN MUTLU YERDEYİZ
Sohbet havasında geçen kahvaltıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Musa Eroğlu, iklimiyle, tarımıyla ilçemizin en güzel yerlerden biri olduğunu söyledi. Ülkemizin her yerine bakıldığı zaman, ilçe olarak en mutlu ve rahat görünen yerlerin buralar olduğunu söyleyen Eroğlu, “Kavga mavga yok. Mutlu olmamamız için bir neden yok. Topluma sakin olmayı hep önermeliyiz. Topluma direkt hitap edebilecek insanlar toplumu daha sakin hareket etmeye çağırmalı. Bu güzel memleketimizi daha güzelleştirmeliyiz” dedi.
İlçe tanıtımının, reklamının yeni yeni başladığını ve her yerde bir kıpırdanma gözlemlediğini ifade eden Eroğlu, Mutluları milli duyguları yüksek ve kapalı bir toplum olarak tanımladı.
AKKUYU MUT'U DEĞİŞTİRECEK
Ülkede ve bölgede gelişen olaylarla birlikte ilçenin geleceğiyle ilgili endişelerini de dile getiren Eroğlu; Akkuyu'ya yapılacak santralin buraların nüfusunu, yüzünü, kültürünü, iklim ve tarımını etkileyeceğini belirtti. Ünlü ozan, “Çok değişik insanlar gelecek, bu lokal kültürümüz Mut'ta yok olacaktır. Deformasyon başlayacaktır. Türkiye'nin her tarafında bu olmuş zaten. Ama şu anda böyle bir sıkıntı yok. Biz burada birbirimize çok iyi davranacağız, bilgi paylaşımını her yere götüreceğiz” şeklinde konuştu.
KÜLTÜR EVİ YAPILMALI
GÖNÜLLÜ HOCALIK YAPARIM
Mut'ta Türk Halk Müziğine gönül vermiş yetenekli gençler için neler yapılabileceği ve bununla ilgili planları olup olmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Musa Eroğlu, bunu birkaç dalda düşünmek gerektiğini ifade etti. Öncelikle yer sorununun çözülmesi gerektiğini söyleyen Eroğlu; kültürel ve sanatsal tüm çalışmaların yapılacağı kültür evi açılmasını ve çocukların karşısına uzmanların çıkarılması gerektiğini belirtti. Böyle bir yerde gönüllü olarak teknik hocalık yapabileceğini söyleyen ünlü ozan, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı: “Şahsım için söyleyeyim fazla bir efor harcamadan Mut'a gelip teknik hocalık yapabilirim. Kış dönemi çocuklarımıza bir yer temin edeceğiz; müzik öğrensin, şarkı öğrensin. Ancak teknik olmalı. Bir ekibimiz olmalı, gönüllü gelen de gelmeli. Çocuklar folklor oynuyor, tiyatro oynuyor. O çocuklarımızın hangisine sorsak, neden oyun oynadığını bilmez; ama oyunu biliyor. Ne yapacağız, onu da öğretmeliyiz. Yani kökleştirmeliyiz bunu. Böyle bir okulumuz, böyle bir yerimiz Mut'ta olsa, haftada bir gün derse giderim. Daha başka boyutlarda kazanır o. Öbürü de tarihçidir, gelir benim gibi. Bunu mutlaka Mut'ta yapmalıyız. Eğer sosyal bir insan yetiştireceksek, bu yerleri mutlaka yapmalıyız. Geçmişimizi unutmamak için sadece oyunsal bir bakışla değil de; kültür tarihsel bir bakışla, folklor ekiplerine, bölgedeki yerel ağızlara yaklaşmalıyız. Bugün bir Yalnızcabağ'ın söylediği türkü şivesiyle, Çukurbağ'ın ki aynı değil. Bu kadar zengin bir yerde biz niye fakiriz onu anlamış değilim. Zenginlik bu. Bunu sunacağız. Onları koruyacağız. Çocukların karşısına mutlaka bir uzman çıkmalı ve kültürü ona anlatmalı. Ne olursa olsun burada 2 tane çalgı ustası olması lazım, yapım ustası. Önce el emeği olmalı, ustamız olmalı. Hangi çalgı olursa olsun, yaygınlaştırmalıyız. Şehrin kalkınması sadece kravatla, ayakkabıyı değiştirmekle olmaz; sosyal gelişim olmalı. İnsanı sosyal yapacağız. 70 bin nüfuslu bir yeri kastediyoruz. 5 bin çocuğumuz vardır. 5 bin çocuğu neden eğitmiyorsun, buradan başlamalı bence. Yerimizi yapmalıyız, kültür evi. Her şey onun içinde olmalı; usta, çırak olmalı, orda öğrenmeli.”
KALE İÇİNDEKİ OKUL MÜZE VE KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK
Kültür evi yapılması konusunda söz istenen Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise, Kale içindeki Sağlık Meslek Lisesi taşındıktan sonra, orasını hem müze hem kültür merkezi olarak düşündüklerini ifade etti. Başkan Yılmaz, “Orada bir canlılık istiyorum. Bu ilçenin geleceğine yönelik inanların yetiştirildiği yer yapılabilir. Okul hastanenin yerine geçecek, öyle bir düşünce var. Belki 1 yıl içerisinde gerçekleştiririz, diye düşünüyorum” dedi.
Kahvaltılı toplantı, yapılan sohbet ve karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. Musa Eroğlu, toplantıya katılan basın mensuplarına ve Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

784 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın