Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam481
Toplam Ziyaret783502
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN YILMAZ, “SINIFTA KALIYORSAM BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM”

BAŞKAN YILMAZ, “SINIFTA KALIYORSAM BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM”

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Musa Eroğlu'nun da bulunduğu sohbette iddialı açıklamalar yapan Başkan Yılmaz; herhangi bir konuda belediyenin son 20 yılı ile kendi dönemi kıyaslandığında eğer sınıfta kalırsa, başkanlığı bırakacağını söyledi.
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Musa Eroğlu, ilçedeki basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Musa Eroğlu Sevgi Parkı içindeki kafeteryada düzenlenen kahvaltıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan ve belediye çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
MERSİN TANITIM GÜNLERİNDE İLÇEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK
Açıklamalarına Ankara'da düzenlenen Mersin Tanıtım Günleri'ni değerlendirmekle başlayan Başkan Yılmaz, katılımın geçen yıla göre daha iyi olduğunu söyledi. Mersin'den esnaf katılımının geçen yıla göre 3 kat fazla olduğunu belirten Yılmaz, “İlçemizden 3 tane zeytinyağı, 1 mandıra ve bir lokumcu arkadaş katıldı. Biz Mut Belediyesi olarak standımızda bir batırık günü yaptık. Sıkma börek günü yaptık. Bir de folklorumuzla gelen insanlara renklilik kazandırdık. Onun dışında herhangi bir ürünü ele alarak tek başına tanıtmadık. Esnaflarımızın katılımı bizi gerçekten memnun etti. Yeniye inşallah daha fazla esnaf götürürüz, daha fazla ilçemizde yetişen ürünleri tanıtırız. Geçen yıla rağmen daha ciddi hazırlanmışlardı. İlçemizi en iyi şekilde temsil ettik. Hele hele batırığı Valiye dağıttırmamız, Valilik sitesinde ve basında yer alması çok güzel oldu. Katılan esnafımıza, bizi izleyip bireysel destek veren, gönülden destek veren insanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
PARKOMAT, YARGITAY KARARINA UYGUN
Soru üzerine ilçede yeni başlayan parkomat uygulamasına değinen Başkan Yılmaz, uygulamanın yasal ve Yargıtay kararına uygun olduğunu savundu. Geçtiğimiz günlerde verilen Yargıtay kararının, Belediyelerin Meclis Kararlarını kapsamadığını belirten Yılmaz, “Yargıtay kararları, mevcut belediyelerde meclis kararının dışındaki yerlerden para topladığı için. Biz eğer meclis kararına uymayan bir yerden para almışsak, bunu dava ettiklerinde kazanıyorlar. Meclis kararına göre her şey yasal olup, şu ana kadar iptal edilen yer yok”dedi.
PARK KÜLTÜRÜ ÖĞRENİLENE KADAR DEVAM EDECEK
Şehirleşmenin, araç parkı ve park kültürünün yaygınlaşması anlamında parkomat uygulamasını yaptıklarını belirten Başkan, şöyle konuştu: “Tabi bazı hizmetler vardır, tepki çeker. Birileri de bu tepkiyi üstlenmesi lazım. Ben Belediye Başkanlığım döneminde bir kuralcılığın, yani insanlara farklı davranmadan, her insana aynı kuralı uygulama konusunda ısrarlıyım. Bu kentin şehirleşme ve imarının içine edenler, oy uğruna yapmışlar. Ben bundan sonra imar konusunda hiç kimseye ne taviz veriyorum; ne de birini kollayıp, caddeyi eğip veya yeşil alanı konuta dönüştürmüyorum. Aksine ben Başkan olalı bu ilçede şu ana kadar 15 dönüm yeşil alan getirdim. Yeşil alan olmayan yeri yeşil alan yaptık. 2 dönüm civarında otopark yaptık. Gönül ister ki, 20 dönüm otopark yapalım. Kısmen yaptığımız otoparklarda da, insanların caddeden parka gitme zahmetinde olmadığı için, biz bu parkomatı zorunlu uyguladık. İnsanlarımızın park kültürünü öğrendiği güne kadar devam edecek. Orta refüjdeki tel olayı bile tepki getirdi. Gerek parkomatta, gerek orta refüjün tellenmesinde mutlaka tepki olacaktır. Eksik de olacaktır. Parkomatta gerek belediye olarak, gerek yeni uygulamaya geçen şirketin acemiliği, gerek çalışanların acemiliği olur; ama 3 – 4 ay sonra bu ilçede parkomat veya orta refüjden dolayı tepki yapan insan, ya genel anlamda bakış açısı dardır ya da art niyetlidir, diye düşünüyorum.”
KALDIRIMLARDA ARTIK TAVİZ YOK
Artık kaldırımlarda da taviz vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, “İç Çarşı ve Dış çarşı hariç kaldırımın yüzde 40'ını esnaf kullanabilir, ama yüzde 60 bize tertemiz düzgün kalması lazım. Gerekli birimimizle beraber üstüne gideceğiz” dedi.
SINIFTA KALIYORSAM BELEDİYEYİ BIRAKIRIM
Toplantıda iddialı açıklamalarda da bulunan Başkan Yılmaz, herhangi bir konuda Belediyenin son 20 yılı ile kendi döneminin kıyaslanmasını istedi. Yılmaz, “Belediyede istediğiniz herhangi bir konu seçin. Son 20 yılla eşleştireceksiniz. Eğer sınıfta kalıyorsam, ben belediyeyi bırakırım. Şu anda belediyeciliğin yüzde 40'ındayım. Belediyeyi yüzde 60'lara 70'lere çıkardığımız zaman; ne kadar düzgün yaptığımızı, ne kadar atılımcı olduğumuzu, ne kadar insanlara geniş ve güzel baktığımızı herkes görecek” şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda, Doğancı Tepesinde yapımı devam eden parkı gezdiren Başkan Yılmaz; park içine kurulan rüzgar gülü ve çalışmalar konusunda gazetecileri bilgilendirdi.

648 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın