Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi17
Bugün Toplam212
Toplam Ziyaret783233
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN KOCAMAZ, ENGELLİLER HAFTASI'NI KUTLADI

BAŞKAN KOCAMAZ, ENGELLİLER HAFTASI'NI KUTLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Başkan Kocamaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Mersin'i engelli bireylerimizin yaşamaktan mutlu olduğu bir kent haline getirmek ve engelli vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve rahat bir hayat sunabilmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizde birçok çalışma yapıyor, birçok proje geliştiriyoruz.
Farkındayız ki onların huzuru, refahı, mutluluğu, tüm insanlarla eşit hizmeti alabilmeleri sadece engelli vatandaşlarımızın değil toplumu oluşturan tüm bireylerin ortak meselesidir. Bu sorunun çözümü ise engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata adapte olmasını sağlayacak hizmetlerle yaratılan olanaklar ile mümkündür.
Engelli bireylerimizin sosyal, kültürel, sportif, sağlık ve eğitim gibi hayatın tüm alanlarına etkin katılımlarını sağlamak, örnek bir kent oluşturmak ve bu hizmetlerimizi sürekli hale getirmek öncelikli amacımızdır.
Mersin'in engelli vatandaşlarımız gözetilerek yeniden yapılandırılmasında ve onların gerek Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet ve imkanlarından gerekse kentsel yaşam alanlarından sağlıklı bireyler ile eşit oranda faydalanmasını sağlamak amacı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'de ilk defa Engelliler Dairesi Başkanlığı'nı kurduk ve engelli vatandaşlarımızın meslek sahibi bir birey olarak üretim aşamasında yer almalarına vesile olduk. Yine engelli vatandaşlarımızın sağlık, eğitim ve ulaşım başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması suretiyle, onların toplum hayatına katılmasını sağladık.
Engelli bireylerimizin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla Mersin'de ve tüm Türkiye'de örnek teşkil edecek hizmetleri ve projeleri hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Otistik Çocuklar Eğitim Merkezimizin inşaatını tamamladık, inşallah Haziran ayı içerisinde merkezimizi hizmete açmayı planlıyoruz. Özel ve kamu alanlarında engelli bireylerimiz için uygun yaşam alanları oluşturmak amacıyla Mesleki Eğitim Merkezi ve Engelli Yaşam Merkezlerinin proje ihalelerini yaptık. Engelsiz otobüslerimiz ve Engelli Transfer Araçlarımız ile engelli bireylerimizin ulaşımda yaşadığı sorunları en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Kentin birçok noktasında yaptığımız çalışmalarla kaldırımları, durakları, kavşakları, özel ve kamu binalarını engelsiz hale getiriyoruz.
Engelli bireylerimizin sosyal yaşamda daha fazla yer almasını sağlamak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacı ile çıktığımız bu yolda Mersin halkının desteği sayesinde engelli vatandaşlarımızın tüm hizmetlerden eşit oranda yararlandığını görmek bizlere büyük bir onur vermektedir.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediğimiz ve engelli bireylerimizin katılımıyla hafta boyunca sürecek olan, içerisinde kültürel ve sportif aktivitelerin yer alacağı 9. Geleneksel Mersin Engelliler Şölenimize tüm halkımızı davet ediyorum.
Bu vesileyle engelli vatandaşlarımızın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı kutluyor, Mersinli hemşehrilerimize engelli vatandaşlarımıza karşı gösterdikleri farkındalık ve duyarlılık için teşekkür ediyorum.”

418 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın