Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam136
Toplam Ziyaret782620
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HIDIRELLEZ COŞKUSU MERSİN'İ SARDI

HIDIRELLEZ COŞKUSU MERSİN'İ SARDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen 22. Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri'ne katıldı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Emre Bircan, meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Hıdırellezin verdiği barış ve kardeşlik mesajı ile anlamlı bir gün olduğunu ve kültürümüzde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Hıdırellez, Hıdır ile İlyas'ın buluştuğu, baharın yaza, çiçeklerin meyveye dönüşmeye başladığı çok anlamlı bir gün. Hayır, bereket, barış, kardeşlik ve dayanışma ile özdeşleşmiş bugünün Türk tarihinde ve Türk kültüründe çok önemli bir yeri var” dedi.
Yapılan bu etkinlikler ile Hıdırellez kültürünü yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Kocamaz sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi; “22 sene önce göreve geldikten sonra başlattığımız bu etkinlik ile Hıdrellez kültürünü yaşatmayı ve bu etkinliklerin bizleri bir araya getirmesini amaçlamıştık. Bugün ne mutlu ki 22 sene sonrasında yine bu etkinlikleri yapıyor ve coşku içinde bu güzel ve anlamlı günü, kültürümüze yakışır şekilde hep beraber kutluyoruz.”
Eshab-ı Kehf'ten start alan ve Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan bisiklet yarışı ile başlayan etkinlik, Akdeniz mehteran takımının Hz. Daniyal Meydanı'ndan Yarenlik Alanı'na yürüyüşü ve orada verdiği konser ile devam etti.
Hıdırellez Kutlamalarında Karakucak Coşkusu
22. Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri kapsamında ünlü pehlivanların kıyasıya mücadele ettiği Karakucak Güreşleri gerçekleştirildi. Müsabakalarda Azerbaycan, Kazakistan, Dağıstan, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, İran ve Türkiye'den olmak üzere toplam 792 pehlivan, er meydanında mücadele etti. Güreşler 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde yapıldı.
Hıdırellez etkinliklerinde Karakucak güreşlerine gençler tarafından güreş sporunun daha iyi tanınması ve onları bu spora teşvik etmek amacıyla yer verdiklerini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Tarsus'tan geçmişte olduğu gibi yeniden ünlü pehlivanlar çıkmaya başladı. Bunların birçoğu milli takımlarda mücadele ediyor. Hıdırellez etkinlikleri içerisine Karakucak güreşlerini almamızın nedeni gençlerimizin bu sporu daha iyi tanımasını sağlamak ve gençlerimizi teşvik etmek. Bu Karakucak güreş meydanından birçok pehlivan çıkacak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler” şeklinde konuştu.
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek yaptığı konuşmada, “Belediye başkanlarımız yıllardır er meydanında pehlivanlarla köylülerimizi ve kentlilerimizi bir araya getiriyorlar. Bu günde böyle güzel bir ortamda, baharın bütün güzelliklerinin yaşandığı bir ortamda 750'den fazla pehlivan er meydanında yiğitçe mücadele ediyor. Belediye başkanlarımıza böyle güzel bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Etkinliği ata sporunu gelecek nesillere sevdirmek ve yaşatmak amacıyla düzenlediklerini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, güreşçilere başarılar dileyerek, “Buradaki amacımız ata sporumuzu yaşatmak, gelecek nesillere sevdirmek ve aktarmaktır. Ata sporumuz Karakucak güreşini Tarsus'ta yaşatmaya çalışıyoruz ve insanlarımızı bir araya getirerek kardeşlik, dostluk ve sevgi bağlarının daha sıkı hale gelmesi için mücadele ediyoruz. 22 yıl önce Hıdırellez etkinliğini başlatan ve bugüne kadar kesintisiz sürmesini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugüne kadar kentimize verdiği hizmetlerin bundan sonra da artarak devam edeceğini biliyoruz. Ayrıca Türkiye Güreş Federasyonu'na ve yetkililerine, müsabakalarda yer alan hakemlerimize teşekkür ediyorum ve tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.
Müsabakalarda, Tolga Özbek 32, Metin Gülücü 35, Alihan Öksüz 38, İsmet Çiftçi 42, Yunus Çiftçi 46, Tahsin Çetin 50, Yasin Gülücü 54, Nebi Uzun 60, Ziya Daylak 66, Zafer Dama 74, Mehmet Oktay 84, Ali Börceoğlu 96 kiloda birinci olurken, İsa Göçen başpehlivan oldu.
Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

422 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın