Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi23
Bugün Toplam280
Toplam Ziyaret783301
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ENGELSİZ YAŞAM PARKI

ENGELSİZ YAŞAM PARKI

Mut'ta Engelsiz Yaşam Parkı, Yazalanı Mahallesinde hizmete girdi. Mut Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik olarak yapılan parkın açılışını Belediye Başkanı Nebi Yılmaz yaptı. Her insanın bir engelli adayı olduğunu belirten Başkan Yılmaz, ilçedeki bütün parklarda ve yaşam alanlarında engellilere yönelik düzenlemelere gideceklerini söyledi.
10-16 Mayıs Engelliler Haftasında, Yazalanı Mahallesinde törenle hizmete giren Engelsiz Yaşam Parkı açılışına; Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut Engellilere Umut Derneği Başkanı Emine Ünal Çopur, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, mahalle muhtarları, engelli yurttaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Park açılışında konuşan Mut Engellilere Umut Derneği Başkanı Emine Ünal Çopur, park yapımında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Açılışta konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, engelli yurttaşların 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını kutladı. Belediye olarak engellilerin engelsizce yaşayabilmesi için bütün bölgelerde çeşitli düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, Mut'ta ilk defa engellilere yönelik bir park yapıldığını belirtti. Bunun için geç kalındığını ve yeterli olmadığını belirten Yılmaz, mahallelerdeki bütün parklarda eksiklikleri gidereceklerini söyledi. Yılmaz, “Bütün ülkedeki ve ilçemdeki engellilerin Engelli Haftasını canı gönülden kutluyorum. Onlara daha sorunsuz bir ilçe yapmak için elimizden gelen işleri yapacağımıza söz veriyorum” dedi.
Engelli insanlara acımadan, onların zaafından faydalanmadan, onlara yüreğimizi açmamız gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Engelli olmak hiç kimsenin elinde olan bir şey değildir. Biz sağlam insanlar olarak hepimiz birer engelli adayıyız. Onun için sadece konuşmada kalmayalım; bütün ilçe olarak o insanları hem yüreğimize basalım, hem de onların penceresinden onları anlamaya çalışalım. Bizler ilçedeki bütün yaptığımız işlerde her zaman muhatabıyla konuşarak, en güzeli en iyiyi nasıl yapabiliriz onun sevdasındayız. Bütün sosyal projelerde olduğu gibi biz bir sloganla geldik; beraber yönetelim. Onun için ilçede, her yapılan işte mutlaka muhatabının fikri ve projesi vardır. Bundan sonra el ele gönül gönüle, nice büyük projelerde bu ilçede hizmet yapacağız.”
Yapılan konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Parkı, dualarla ve kurdele kesilerek hizmete girdi.
Mut'un Yazalanı Mahallesine yapılan park, 600 metrekareden oluşuyor. Parkın içerisinde engellilere yönelik oyun alanları ve aletleri bulunuyor.

587 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın