Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam492
Toplam Ziyaret782976
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Vali Çakacak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

Vali Çakacak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutladı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 19 Mayıs'ın sadece Türk milletinin değil, bütün mazlum milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini aldığını belirterek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

            Vali Çakacak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Çakacak mesajından, "Tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin, bağımsız kalacağını ve bağımsızlığını ilelebet sürdüreceğini tüm dünyaya en güçlü şekilde bir kez daha gösterdiği Kurtuluş Savaşımızın fiilen başladığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs'ın 97. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz" dedi.

 19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla birlikte istiklal mücadelesinin meşalesini tutuşturduğu, milletin bağımsızlık umutlarının tüm vatan topraklarına dalga dalga yayılarak inanca dönüştüğü anlamlı bir gün olduğunu vurgulayan Çakacak, "Bu anlamlı gün, sadece yüce milletimizin değil, bütün mazlum milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır. Cumhuriyet tarihimizin miladı olan bu adımla birlikte, milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin sergilendiği kurtuluş mücadelesi başlatılmış, vatanın bağımsızlığının sağlanması uğrunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir" ifadelerini kullandı.

 "Bu anlamlı günün yıl dönümünde, Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bu aydınlanma ışığı, ecdadımızın bizlere emaneti olan bu kutsal vatan toprakları üzerinde egemen olan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığımızda millet olarak bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir" diyen Çakacak, mesajında şunları kaydetti: "Atatürk'ün her konuda güvendiği ve bugünü bayram olarak armağan ettiği Türk Gençliği, ecdadımızın kahramanlık ve fedakarlıklar sonucu bağımsız kılarak bizlere emanet ettiği cennet vatanımızı, ecdadının güvenine layık olarak tarihlerinden aldıkları güç ve ilham ile çok daha ileri noktalara taşıyacaklardır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, kuruluşunun 100'üncü yılında dünyanın ekonomik olarak en büyük ilk 10 ülkesi arasına girme yolunda istikrarlı bir şekilde yürüyen Türkiye Cumhuriyeti'nin bu hedefe ulaşmada en büyük gücü olmaya devam edeceklerdir. Bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, siz sevgili gençlerimizin ve aziz milletimizin '19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

385 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın