Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi20
Bugün Toplam314
Toplam Ziyaret783335
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ŞEHİT EMİN ÇELİK'TEN BİLİM FUARI VE RESİM SERGİSİ

ŞEHİT EMİN ÇELİK'TEN BİLİM FUARI VE RESİM SERGİSİ

Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi, TUBİTAK Bilim Fuarı ve Resim Sergisi düzenledi. Okul öğrencilerince hazırlanan proje ve çalışmaların sergilendiği etkinlik, yoğun ilgiyle karşılaştı.
4006 TUBİTAK Bilim Fuarı ve resim sergisinin açılışını, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin yaptı. Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe; okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
35 PROJE VE 500 RESİM
Bilim Fuarında birbirinden ilginç 35 proje yer alırken; resim sergisinde 500'ün üzerinde eser sergilendi. Bilim fuarında insan yaşamını kolaylaştıran, sağlıklı yaşam ve doğayla dost projeler öne çıktı. Resim sergisinde ise; kara kalem ve her çeşit boyanın kullanıldığı çalışmaların yanı sıra, maske ve tişört çalışmaları görücüye çıktı. Geleceğin bilim insanları ve genç ressamların çalışmaları, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
Çeşitli ikramların sunulduğu etkinlikte; müzik dinletisi ve ebru çalışmaları da yer aldı.
HER TÜRLÜ RESİM MALZEMESİ KULLANILDI
Okul binası içinde açılan resim sergisiyle ilgili bilgi veren Resim Öğretmeni Şerife Aktaş; sergide akla gelebilecek her türlü resim malzemesini kullandıklarını söyledi. Sergiye bütün öğrencilerin resmini katmaya çalıştıklarını söyleyen Aktaş, “Kara kalem, akrilik boya, pastel boya, maske, kurumsal logo, portre, minyatür, sinema ve tiyatro afiş çalışmaları yaptık. Bu anlamda epey bir çeşitlilik oldu. Bunun yanında tişört çalışması yaptık. Tişörtleri öğrenciler boş bir şekilde aldılar, üzerlerini kendileri çeşitli boyalarla boyadılar” dedi.
Öğretmenlerin de katıldığı bir çalışmayla, nehir taşlarını akrilik boyalarla boyadıklarını belirten Aktaş, ortaya herkesin çok severek yaptığı bir çalışma çıktığını söyledi. Aktaş şöyle konuştu: “Herkes çok büyük bir emek harcadı. Öğrenciler her sene değişik fikirlerle geliyorlar. Sergide yaklaşık 500'ün üzerinde çalışma var. Dışarıda da, herkesin gönlünce yapabileceği duvar etkinliği hazırladık. Herkes duvara istediği resmi canlı performansla yapacak. Öğrencilerim çok emek harcadılar, onlara çok teşekkür ediyorum. Bende onların yaratıcılığını elimden geldiğince ortaya çıkarmaya çalıştım. Sanatın gerçekten çok büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Herkesin bu büyülü atmosferi çok sevdiğinin farkındayım. Dersle ilgili sadece biraz daha değişimler, reformlar gerekiyor.”
Mut Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği TUBİTAK Bilim Fuarı ve Resim Sergisi bir hafta boyunca açık kalacak.

360 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın