Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam474
Toplam Ziyaret783495
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HALK EĞİTİMDEN YIL SONU SERGİSİ

HALK EĞİTİMDEN YIL SONU SERGİSİ

Mut Halk Eğitim Merkezi, yılsonu sergisi açtı. Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca yaptığı çalışmaların yer aldığı sergi, Karacaoğlan Çınaraltı Parkında açıldı. Kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmalarının yer aldığı sergi, yoğun ilgiyle karşılaştı.
Sergi açılışına; Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Garnizon Komutanı Per. Yüzbaşı Hakan Şen, Emniyet Müdürü Murat Güney, daire amirleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Açılış töreninde konuşan Mut Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuna Mutluyol; Halk Eğitim Merkezi olarak istihdamın arttırılması, işsizliğin azaltılması, kişinin kendi iş yerini açması ve halkın boşta kalan vakitlerini daha verimli değerlendirebilmesi için çeşitli kurslar açtıklarını söyledi.
Bünyelerinde açtıkları kurslarla ilgili bilgi veren Mutluyol, 8,5 aylık sürede 601 kurs açtıklarını söyledi. Açtıkları kurslara 11 bin 204 kursiyerin katıldığını, bunlardan 9 bin 14'ünün kurslarını başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını söyleyen Mutluyol, “Bu dönemde 13 kurs ile 18 okuma yazma kursiyerine okuma yazma öğretmiş bulunmaktayız” dedi.
Genel kurslar yanında, mesleki ve teknik kursların da eğitimini verdiklerini belirten Mutluyol, şöyle konuştu: “Okullarımızda, 'Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında 12 kurs açarak; 174 öğrenciyi eğitmiş bulunmaktayız. Tüm bu kurslarda yıl boyunca üretilen el emeği göz nuru ürünleri sizlerin gezip görmesi için, geleneksel hale getirdiğimiz bu sergiyi düzenliyoruz. Serginin düzenlenmesinde emekleri olan tüm usta öğreticilere, kursiyerlere ve sergide yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize teşekkürlerimi iletiyorum.”
Açılış töreninde; öğrencilerin halk oyunu, palyaço ve tekvando gösterileri, gitar ve müzik dinletisi, işaret dili ve mehteran gösterileri sunuldu.
Yapılan gösterilerin ardından, kursiyerlerin açtığı sergiler gezildi. Sergi, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
Birbirinden güzel, el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği Mut Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi, 3 gün boyunca açık kalacak.

480 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın