Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam427
Toplam Ziyaret783448
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Mut'ta da coşku ve heyecanla kutlandı. İlçemizdeki 19 Mayıs kutlamaları, Hükümet Caddesindeki Atatürk Anıtındaki törenle başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Atatürk Anıtına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce çelenk konuldu.
Törene; İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Garnizon Komutanı Per. Yüzbaşı Hakan Şen, ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler ile vatandaşlar katıldı.
Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından kutlamalara, Karacaoğlan Çınaraltı Parkında yapılan programla devam edildi. Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesince hazırlanan buradaki programda, gençlik adına liseli bir öğrenci tarafından konuşma yapıldı.
Genç öğrenci yaptığı konuşmada, “Gençlik, yani bizler, 19 Mayıs'ın anlamı ve önemini bilmeden, gerçek bir vatansever olamayız. Çünkü bu milletin hayat bulduğu bir hareketin başlangıcı, bu kutlu tarihte atılmıştır. Kurtuluş meşalesi, bu kutlu tarihte yakılmıştır. 19 Mayıs'ta Ulu Önder Atatürk ve arkadaşları tarafından yakılan meşaleyi, gelecek nesillere ulaştırmak da bizim vazifemizdir” dedi.
19 Mayıs 1919'a gelinceye kadar olan tarihsel süreci anlatan öğrenci, konuşmasının devamında şunları söyledi: “19 Mayıs 1919 Türk tarihindeki kötü gidişin dönüm noktasıdır. İstiklal Harbi kazanılıp, Cumhuriyet ilan edildikten sonra Ulu Önder Atatürk, 19 Mayıs'ı Türk Gençliğine hediye etmiş ve bugünün bayram olarak kutlanmasını sağlamıştır. Dedelerimiz bizleri hür yaşatabilmek için ölüm kalım mücadelesi vermişlerdir. Bizler bugünleri o fedakar insanlara borçluyuz. Bize emanet edilen bu vatanı bizler de bizden sonra gelecek nesillere emanet olarak bırakmamız gerekiyor. O halde bizler Türk Gençleri olarak, bize emanet edilen Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak ve yaşatmak için çok çalışmalıyız.”
Kutlama programının devamında liseli öğrenciler tarafından şiirler okundu, şarkı ve türküler söylendi. Mut Belediyesi Halk Oyunu Topluluğunun gösteri sunduğu programda, öğrencilerin müzikli skeç gösterileri yer aldı.
19 Mayıs kutlamaları, sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödül töreniyle sona erdi.

520 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın