Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam640
Toplam Ziyaret784227
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNDA YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUŞULDU

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞUNDA YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUŞULDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) işbirliği ile düzenlenen 2. Mersin Kalite Sempozyumu “Mersin'e Kalite Yakışır” sloganıyla başladı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da katıldığı sempozyumda bu yıl “Mükemmellik Yolculuğunda Yenilenebilir Enerji” konusu ele alındı.
Sempozyuma, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Çetin Bedesten, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, MTSO Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu katılırken, program aziz şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Başkan Kocamaz konuşmasında, dünyada kader birliği eden 7.3 milyar insan olarak, paylaşmayı öğrenmek, üretim ve tüketim süreçlerini verimlilik ilkelerine uygun şekilde düzenlemek gerektiğini belirtti.
Enerji üretme ve kullanma biçiminin sürdürülebilir olması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Özellikle yerel yönetimlere bu konuda önemli görevler düşmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl hizmete açtığımız Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri, enerji üretme yöntemi olarak önemli bir hizmet oldu” dedi.
Bu hizmetin önemini anlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Çünkü biliyoruz ki, yerel yönetimler olarak sadece çöp toplamanın çok daha ötesine giderek, çöplerden nasıl enerji elde edebiliriz, bunu nasıl faydaya dönüştürebiliriz bunların yollarını aramalıyız. Hayata geçirdiğimiz bu proje doğadan en yüksek faydayı sağlayacak, yeni bir enerji alanı yaratacak ve bu enerjinin faydaya dönüştürülmesi konusunda önemli bir rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.
Nükleer Enerji Santralleri yapımına karşı olduğunu her fırsatta dile getiren Başkan Kocamaz, “Taşıdığı felaket boyutundaki riskler, yüksek proje maliyeti ve atıkları 10 bin yıl boyunca tehlike oluşturan nükleer enerji, sürdürülebilir bir çözüm olarak önerilemez. Düşük karbon emisyonları nedeniyle enerji krizinin çözümünde bir seçenek olarak gösterilen nükleer enerjinin, yalnızca atık sorunu düşünüldüğünde bile, girilmemesi gereken bir yol olduğu açıktır” sözleriyle bir kez daha bu konudaki kati düşüncesini belirtti.
Konuşmasında KalDer hakkındaki düşüncelerine de yer veren Başkan Kocamaz, “Kurulduğu günden bu yana kalite kavramı konusunda toplumsal bir farkındalık oluşturmaya gayret eden KalDer'in başlattığı Ulusal Kalite Hareketi'nin ülkemize kazandırdığı Mükemmellik Modeli, milletimizin yaşam kalitesini yükseltme yolunda atılan çok önemli bir adımdır. 1993'ten bu yana her yıl düzenlediği 'Mükemmellik Ödülleri' ile kalite kavramını işletmelerimizin ve ülke kamuoyumuzun gündemine getiren KalDer'in gayretleri her türlü takdirin üzerindedir” dedi.
Başkan Kocamaz konuşmasına, “Mersinimizin kalkınması ve Mersinlilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla düzenlediğimiz sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleriyle son verdi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın ardından sempozyumda konuşma yapan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar, Mükemmellik Modeli (EFQM) ile birlikte kalite anlayışının değiştiğini belirtti. Bayraktar, “KALDER, Mükemmellik Modeli'nin şemsiyesi altında her bir kademenin yükseltilmesi için çaba sarf ediyor. Belki geçmiş dönemlerde kaliteyi ürünün kalitesi olarak algılayanlar vardı ama KalDer, EFQM Modeli'ndeki ana temalardan yola çıkarak yönetim modelinin kalitesi, düşüncenin ve insanın kalitesi ile gerçekleşeceğine inanıyor” şeklinde konuştu.
Kalite çalışmalarının Mersin'de diğer şehirlere oranla çok daha profesyonel şekilde yürütüldüğünü ve katılımın yüksekliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yılmazer, konuşmasının devamında “KalDer olarak bizler Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin başkanlığında, MESKİ'nin katkıları ve bu şehrin sahiplenmesiyle yapılan bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Kalite çalışmaları birçok şehirde henüz çabalama, emekleme aşamasındayken burada bu kadar yetkin ve büyük bir kitleyi görmek bizim için gurur verici. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a şahsım ve KalDer yönetimi adına teşekkür ediyorum. Şehrinizin sahiplendiği böyle bir organizasyonda olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.
4 oturumdan oluşan sempozyumda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Bayraktar'ın konuşmalarının ardından Dr. Şaban Yılmaz'ın konuşmacı olarak yer aldığı “Mazeret Yok” “Tek Kişi, Çok Hikaye” başlıklı 1. oturum gerçekleşti.
Moderatörlüğünü İsdemir Yönetim Sistemleri Müdürü Kemal Ok'un yaptığı 2. oturumda ise Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas ve Coca Cola İçecek A.Ş. Kalite Güvence Müdürü Aylin Dal, “Mükemmellik ve Kalite Uygulamaları” konusunda katılımcılar ile bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

310 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın