Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam727
Toplam Ziyaret784314
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

VALİ ÇAKACAK'TAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

VALİ ÇAKACAK'TAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, son yüzyılda dünyada sanayi ve teknoloji sektörünün hızla geliştiğini belirterek, "Küresel ölçekte yaşanan bu gelişmeler, çevre üzerinde telafisi neredeyse imkansız tahribatlara yol açmakta ve insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaşmaktadır" dedi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan Vali Çakacak, son yıllarda sanayi ve teknolojinin hızla geliştiğini ve ilerlediğini belirtti. Küresel ölçekte bu gelişmelerden dolayı çevre üzerinde telafisi neredeyse imkansız tahribatlara yol açıldığını, insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaştığını vurgulayan Çakacak, “Dünyamız; özellikle son yüzyıldır sanayi ve teknoloji sektörlerinde görülmemiş bir hızda gelişme ve ilerlemelere sahne olmaktadır. Küresel ölçekte yaşanan bu gelişmeler, çevre üzerinde telafisi neredeyse imkansız tahribatlara yol açmakta ve insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaşmaktadır.
Hassas dengeler üzerine kurulu doğal yapının gitgide bozulmasına yol açan bu durum; küresel ısınma, kuraklık, çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması ve bazı canlı türlerinin yok olması gibi ciddi çevre felaketlerinin yaşanmasına sebebiyet vermektedir.
Bu nedenle, tüm insanlığın ve ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi ve bu durumun doğurabileceği tehlikenin büyüklüğü, uluslararası platformda çözüm arayışlarını gündeme getirmiş ve 1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan ortak kararla, her yıl 5 Haziran Günü “Dünya Çevre Günü” olarak ilan edilmiştir.
Tek yaşam alanımız olan dünyamızı yaşanır kılmak ve gelecek nesillere yaşamlarını en temiz ve sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerine imkan sağlayacak nitelikte bırakabilmek için çevre üzerinde olumsuz etkilere neden olan etkenleri asgariye indirmek ve doğal dokunun bozulmasını önleyecek tedbirleri almak devlet ve birey olarak hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.
Bu sorumluluk bilinciyle hareket eden Devletimiz ve Hükümetimiz; var olan biyolojik çeşitliliğin korunmasına, doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma yaklaşımıyla yönetilmesine ve tüm vatandaşlarının sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamasına imkan sağlayacak tedbirleri hayata geçirmektedir.
Bu noktada da bizler de, kamu kurumları, yerel yönetimler, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, eğitim kurumları, medya ve tüm bireyler olarak, çevre konusu üzerinde hassasiyetle durmalı ve çevrenin korunmasına hep birlikte çaba sarf etmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; 5 Haziran Dünya Çevre Gününün, çevre konusunda bizleri bir kez daha düşünmeye ve yapabileceklerimizi gözden geçirmeye katkı sağlamasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza güzel, temiz bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

316 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın