Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam691
Toplam Ziyaret784278
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

FESTİVAL SONA ERDİ

FESTİVAL SONA ERDİ

İlçemizde bu yıl 54'üncüsü düzenlenen Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali coşkusu yaşandı. Mut Belediyesince düzenlenen festivalde; Kıraç, Burcu Güneş, Sevcan Orhan, İlyas Yalçıntaş ve Savaş Korkmaz, Özgür Şahinsoy ikilisi sahneye çıktı. Birçok sportif etkinliğin yer aldığı festivalde, MUDOF'un 'Mut'un Sarı İncisi' fotoğraf sergisi açıldı. Üç gün boyunca süren festivalde ayrıca, Mut Çıtlık Kültür Sanat Dergisince açılan stant da yazarlar Mehmet Taşar, Ramazan Teknikel ve Nihat Mustul kitaplarını imzaladı.
Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda gerçekleştirilen festivalin açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, CHP Mersin MilletvekiliHüseyin Çamak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut Belediye BaşkanıNebi Yılmaz, ilçe belediye başkanları, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Festival, Mut Belediyesi, Toroslar Belediyesi ve Anamur Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı.
SOFRALIK KAYISININ BAŞKENTİYİZ
Törende konuşan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, ilçenin yüzde 95'inin tarımla uğraştığını söyledi. Bu yıl kayısıda 90 – 100 bin ton civarında rekolte beklediklerini belirten Yılmaz, “İlçede yıl 12 ay dişini tırnağına takan adeta toprağı tırnağıyla kazıyan çiftçilerimizin mutlu olduğu gerçekten sevindiği ve bu sevincin sonunda da böyle bir festivali hak ettiklerini düşünüyorum. 90–100 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Üretim geçtiğimiz yıla oranda yarı yarıya düşmüş vaziyette. Buna rağmen ihracatta 40 bin ton civarında satış bekliyoruz. Sezona 15–20 gün önce girdik. Satışlar şu anda beklentilerimizi karşılar durumda. Bilindiği gibi iki çeşit kayısı var. Birisi kurutmalık, diğeri ise sofralık. Biz ülkemizdeki sofralık kayısının üretiminin yüzde 70'ini karşılayan bir ilçeyiz. Bu anlamda sofralık kayısının başkentiyiz. Karacaoğlan'ın yaşayıp hayatını sonlandırdığı, Karacaoğlan'ın mekanı olan bir ilçe olarak Karacaoğlan'ın başkentiyiz” dedi.
Festival açılışında, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak da birer konuşma yaptı.
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OKTAY ÖZTÜRK'DEN ALMAN MECLİSİNE SERT TEPKİ
Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali için ilçemize gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili aldığı “soykırım” kararına sert tepki gösterdi. Öztürk konuşmasında; “Bilesiniz ki Türk milletinin sinesinde hiçbir zaman bir Hitler yaşamamıştır. Bugün soykırımla suçlamaya kalkıştığınız bu millet, sizin elinizden canınızı kurtarmak için sığınacak yer arayan Yahudilere de sığınak olmuştur, dara düşenlerin imanı olmuştur. Önce kendi tarihinize bakın. Kendi tarihinizle yüzleşin. Bu milletin tarihinde utanılacak hiç bir şey yoktur. Olsa olsa ders alınacak sayfalar vardır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, konuklara günün anısına plaketler verildi; protokol üyeleri dilek havuzuna kayısı döktü. Kayısı Yeme Yarışmasının ardından ise, Mut Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği (MUDOF) tarafından 'Mut'un Sarı İncisi' isimli kayısı fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı.
KIRAÇ VE BURCU GÜNEŞ MUTLULARLA BULUŞTU
Festivalin akşam konserleri bölümünde Anadolu Rock Müziğin en önemli temsilcilerinden Kıraç, Pop Müziğin sevilen seslerinden Burcu Güneş sahne aldılar ve hayranlarını coşturdular. Akşam konserlerinde ayrıca, Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan, İlyas Yalçıntaş ile O Ses Türkiye yarışmasında isimlerini duyuran Savaş Korkmaz ve Özgür Şahinsoy ikilisi Mutlu müzikseverlerle buluştu.
Üç gün süren festival boyunca; Mut Çıtlık Dergisi tarafından düzenlenen kaval çalma yarışmasında dereceye girenlerin gösterisi, halk koşusu, karakucak güreş müsabakaları ve sportif etkinlikler düzenlendi.
Festivalin üçüncü ve son günü, karakucak güreş müsabakalarının final karşılaşmaları gerçekleştirildi. Başpehlivanlık karşılaşması öncesi, Güreş Ağalığı için açık artırım yapıldı. Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ın 5 bin TL'den başlattığı açık arttırmayı, 17 bin TL'ye çıkan ilçe esnafından Mehmet Ali Canatan kazandı. Gelecek yılın Güreş Ağası olan Canatan, bu yılın Güreş Ağası Ramazan Şıkşık'tan altın kemeri devraldı.
54.Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, son gün yapılan plaket, ödül ve madalya töreninin ardından sona erdi.
Sona eren festivalin ardından açıklama yapan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, güzel bir festival geçirdiklerini belirtti. Önemli bir olumsuzluk ve olay yaşanmadan festivali tamamladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, bundan dolayı ekibine, tüm Mutlulara ve festivale katılan konuklara teşekkürlerini iletti.

466 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın