Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam627
Toplam Ziyaret784214
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mut Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısını, 7 Haziran 2016 günü Belediye Meclis ve Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.
Saygı Duruşu ve bir önceki meclis tutanaklarının oylanmasının ardından, toplantıya katılamayan üyelerin mazeretleri görüşüldü.
Meclise havaleli evraklar içerisinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne ait müzekkere görüşülerek, belediyeye 2 yeni müdürlük norm kadrosu açıldı. Meclise havaleli olarak İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün bir diğer müzekkeresinde 3. Dereceli Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün 1. Dereceye, 1. Dereceli Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün 3. Derece norm kadroya iptal ve ihdası görüşüldü.
İlçemiz Cuma Pazarının olduğu bölgede yapılması planlanan AVM ve Yaşam Merkezi projeleri için Avan proje yapımının proje yapım İşleri ödeneğinden karşılanması görüşüldü ve kabul edildi. Konu hakkında bilgi veren Başkan Nebi YILMAZ, “Bildiğiniz gibi Cuma pazarının olduğu bölgede 2 proje çalışması oldu. Önümüzdeki günlerde bu projelerden hangisinin olacağını yeniden konuşup bir karara bağladıktan sonra büyükşehire götüreceğiz. İlçemize nitelikli bir hizmet olarak gördüğümüz bu çalışmayı hep birlikte yapmak istiyoruz” dedi.
Belediye meclisi son olarak, geçtiğimiz haftalarda balık tutmak için gittiği Göksu Beldesi'nde boğularak can veren MESKİ personeli Ali Ünver'in ismini yaşatmak üzere; yeni açılacak bir imar yoluna adının verilmesi kararını aldı.
Toplantı gündeminin tamamlanmasının ardından meclis üyelerinden gelen soruları yanıtlayan ve ramazan ayı dolayısıyla yapılan uygulamalardan bahseden Başkan YILMAZ, “Öncelikle bütün hemşerilerimin ve İslam Aleminin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Allah yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Ramazan ayı dolayısıyla ilçemizde dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik olarak gıda paketleri hazırladık. 1000 tane Mersin Büyükşehirden, 1000 tane de Mut Belediyesi olarak toplam iki bin paket dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Liste üzerinden hareket ediyoruz. Bizlere verilen liste, muhtarlarımızdan, imamlarımızdan ve siz değerli meclis üyelerimizden gelen isimlerle, yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmekte” dedi.
Belediye olarak yeni bir otobüs alma niyetinde olduklarını, eski otobüsü hurdaya ayıracaklarını ifade eden Nebi YILMAZ, belediyeye ait Mut İş şirketine lastikçi kepçe aldıklarını, 48 ay taksitle ödeyeceklerini ve 267 bin Liraya mal olduğunu söyledi. Belediyeden hizmet alımı yoluyla şirketi güçlendireceklerini ifade eden YILMAZ, “41 yaşam alanında parke çalışması yapacağız. Bunun büyük çoğunluğunu kendi şirketimiz kanalıyla yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

398 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın