Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam619
Toplam Ziyaret784206
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT MYO'DA MEZUNİYET SEVİNCİ

MUT MYO'DA MEZUNİYET SEVİNCİ

Mersin Üniversitesi Mut Meslek Yüksekokulunda mezuniyet sevinci yaşandı. 2015-2016 akademik yılında mezun olan 84 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.
Okul kampüsünde gerçekleştirilen Mut Meslek Yüksekokulu (Mut MYO) mezuniyet törenine; Garnizon Komutanı Per. Yüzbaşı Hakan Şen, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mustafa Korkmaz, Emniyet Müdürü Murat Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, öğretim görevlileri ve öğrenci velileri katıldı.
Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan mezuniyet töreninde, mezun öğrenciler adına konuşma yapıldı.
Uzun bir maratondan geçerek mezuniyete ulaştıklarını belirten mezun öğrenci, esas mücadelenin bundan sonra başlayacağını vurguladı. Atatürk'ün sözlerine yer verdiği konuşmasında, hocalarına seslenen öğrenci, “Biz sizlerden yalnızca akademik disiplini, sorgulamayı ve eleştirel düşünceyi öğrenmedik. Biz hoşgörü, karşılıklı saygı ve sevgiyi sizlerden öğrendik. Sizlere minnettarız” dedi.
Kendilerinin bugüne gelmesini sağlayan ailelerine de seslenen öğrenci şunları söyledi: “Çocuklarınızın, vatanımıza ışık tutacak genç beyinler olarak mezun oluşunu izlemek üzere buradasınız. Sizler bizleri bugünlere getirebilmek için çok emek sarfettiniz. Bize güveniniz; çünkü biz Dünyanın hangi köşesinde hangi işi yapıyorsak yapalım, her zaman vatanımız ve milletimiz için çalışmanın gururunu ve yüksek sorumluluğunu taşıyor olacağız.”
Törende konuşan Mut MYO Müdürü Kasım Pınar, Türkiye'nin çağdaş ülkeler arasında kendine yer edinmesi ve güçlü bir konuma ulaşmasında okullarına da büyük görevler ve sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.
26 yıllık süre içinde, ülke hizmetine toplam 2 bin 468 mezun verdiklerini belirten Pınar, “Bu yıl da okulumuz, nitelikli insan gücüne yeni mezunlarımızı katmanın haklı gururunu yaşamaktadır” dedi.
2 yıl önce öğrenci alımına açtıkları Gıda Teknolojisi Programının ilk mezunlarını bu yıl vereceklerini söyleyen Pınar, öğrencilerine şöyle seslendi: “Üniversite gençliği, çağdaş kimliğiyle topluma örnek olmalıdır. Çağdaş insan, demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukuka saygılı, yeniliklere açık, sürekli öğrenmeye istekli, eleştirel düşünceye sahip, sorunlara duyarlı ve sorun çözme yeteneği yüksek insandır. Geleceğimizin güvencesi olan sizleri bilimi ve teknolojiyi kullanan, demokrasiye, insan haklarına saygılı, erdemli, sorunlara neden- sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik değerlere ve ulusal değerlere bağlı, çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin gururunu taşıyoruz.”
Öğrenci velilerine ve meslektaşlarına şükranlarını sunan ve teşekkürlerini ileten Okul Müdürü Pınar, son olarak genç mezunlarına konuştu. Pınar, “Bilginize güvenin, görgünüze güvenin, her şeyden önce kendinize güvenin! Çünkü sizleri iyi yetiştirdik. Çağdaş yöntemlerle, çağdaş bilgilerle ve çağdaş teknolojilerle donatıldınız. Başardıklarınız sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak olanakların nedeni olacaktır. Hocanız olarak da sizlerle gurur duyuyor, hepinizi içtenlikle tebrik ediyorum. Bizleri, okulunuzu unutmayın dileklerimle, yolunuz açık olsun!” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Mersin Üniversitesi ve Mut MYO ile ilgili tanıtım slayt filmleri izlendi.
Törenin devamında, okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olarak mezun olan öğrencilere plaket ve Yüksek Onur Belgeleri verildi. 2015-2016 Akademik Yılında Mut MYO'dan mezun olan 84 öğrenci geçici diploma ve mezuniyet belgelerini, protokol üyeleri ve öğretim görevlilerinin elinden aldı.
Mezuniyet töreni, mezun öğrencilerin okul önünde keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

1109 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın