Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam8
Toplam Ziyaret783595
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ŞEHİT AİLESİNDEN ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ

ŞEHİT AİLESİNDEN ÖĞRENCİLERE KARNE HEDİYESİ

İlçemiz Dağpazarı'nda bulunan Ere Dağpazarı İlköğretim Okulu öğrencilerine, şehit er Emre Kaan ARLI'nın ailesi ve Mut Belediyesi'nden karne hediyesi verildi.
Kocaeli vilayeti Körfez ilçesinde ikamet ederken vatani görevini yapmak için gittiği Siirt ili Şirvan ilçesinde 19 Ağustos 2015 günü teröristlerin döşediği bombalı saldırıda şehit düşen sekiz vatan evladından birisi olan Şehit Er Emre Kaan Arlı, Dağpazarı İlköğretim Okulu'nda ismine verilen kütüphane ile yaşatılıyor. Adına açılan saygı defteri ve bilim kütüphanesi, şehidin yakınları tarafından gönderilen kitaplarla da zenginleştirildi.
Karne tatili dolayısıyla Ere Dağpazarı İlköğretim Okulu öğrencilerine karne hediyesi vermek isteyen şehidin annesi Emine ve babası Şaban Arlı, Mut Belediyesi ile irtibata geçerek öğrencilere hediyelerini ulaştırdı.
Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, “Hain bir saldırıda şehadet şerbetini içen aziz şehidimizin ailesi bir vesileyle bizlere ulaştı. Burada bir okula destek vermek istediler. Bizler de Dağpazarı'ndaki okulumuzda böyle bir çalışma yapabileceğimizi ifade ettik. Şehidimizin yakınları akrabaları, arkadaşları kitap, dergi ve ansiklopedi şeklinde destek vererek kütüphanenin kurulmasında yardımcı oldular. Okulumuzun kütüphanesine şehidimizin ismi verildi. Daha sonra bir karne hediyesi vermek istediler. Bizler de belediye olarak destek verdik ve şehidimizin ailesiyle birlikte yılsonunda öğrencilerimize ayakkabı ve giysiden oluşan hediyelerimizi veriyoruz. Aziz şehidimizi bu vesileyle bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.
Sınıfları teker gezerek, karneleriyle birlikte hediyelerini takdim eden Belediye Başkanı Nebi YILMAZ; öğrencileri önce tebrik etti ve “Sevgili öğrenciler yoğun bir yılın ardından karnelerini alıyorsunuz. Yoruldunuz, çok çalıştınız. Tatil sizlerin hakkı. Ben sizleri ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Geleceğin siyasetçisi, iş adamı, bürokratı, mühendisi ve öğretmeni olacak olan sizsiniz. Geleceğimizi emanet ettiğimiz sizlere, bu vatan için şehit düşmüş bir evladımızın ailesinden de çok anlamlı destek geldi. Sizler bu hediyeleri alırken, aziz şehidimize teşekkürü bir Fatiha ile ediniz. Onun aziz hatırası için daha çok çalışıp, vatanına, milletine devletine bağlı nitelikli gençler olmak için var gücünüzle çalışmalısınız. Ailelerinize selam götürün, tatilin tadını çıkarın, Allah'a emanet olun” dedi.
Ere Dağpazarı İlköğretim Okulu Müdürü Ferhat TAPAN, 9 derslik ve 143 öğrencisi bulunan okulda öğrencilerin tamamına ayakkabı ve giysi hediyesi verildiğini söyledi. Müdür TAPAN, desteklerinden ötürü şehidin ailesi ve yakınlarına, Mut Belediyesi'ne teşekkür etti.
Ere Dağpazarı ilköğretim Okulu'nda karne programının tamamlanmasının ardından, okul önünde kapanışı yapan öğrenciler, şehidimizin anısına yakışır bir şekilde gür sesle İstiklal Marşımızı okudular ve tatile girdiler.

597 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın