Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam675
Toplam Ziyaret784262
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUTLULAR İFTARDA BULUŞTU

MUTLULAR İFTARDA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemizde düzenlenen geleneksel Ramazan etkinlikleri, Musa EDOĞLU Sevgi Parkı'nda yapıldı. İftar yemeğine katılan hemşerilerimiz dualar eşliğinde oruçlarını açtı.
Yoğun ilgi gören etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, ilçelerde gerçekleştirilen Ramazan etkinliklerinin her yıl daha renkli olduğunu belirterek, “Ramazan; birlikte olma, beraber olma, paylaşma ve sabır ayıdır. Böyle bir günde Büyükşehir Belediye Başkanımız bizi bir araya getirdi. Bize bu olanağı sağladığı için kendilerine şahsım ve Mut halkı adına teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz her geçen gün ilçeleri kaynaştırma adına çok güzel etkinliklere imza atıyor ve her Ramazan ayı etkinliği bir öncesinden çok daha renkli oluyor” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, ilçelerde gerçekleştirilen etkinliklerin Mersin ortak paydasında birleşmek ve hemşehricilik bilincinin arttırılması için oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “Ramazan ayı; bereket, bir araya gelme, kaynaşma ayıdır. Ramazan ayında bu sofralarda, Mersin'in bütün ilçelerinde bir araya geliyoruz. Amaç sadece iftar açmak değil, bir araya gelip, hemşehricilik bilincimizi arttırmak ve Mersin ortak paydasında bir araya gelmek. Ramazan ayının başta sizlere, ailenize Mersinimize, ülkemize ve bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. İnşallah hep birlikte kutlayacağımız Ramazan Bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu. MHP Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK ise, tüm Mut halkının Ramazan ayının mübarek olmasını dileyerek, “Bu mübarek Ramazan ayında sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum ve şimdiden herkesin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ'a yörük kilimi, MHP Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK, MHP Mersin eski Milletvekilleri Ali ÖZ ve Akif AKKUŞ, Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet GÜNEL'e Mut'un tarihi güzelliklerinin üç boyutlu görsellerinin yer aldığı fotoğraflar hediye etti.
Etkinlikler kapsamında Ramazan ayının vazgeçilmez gölge oyunu olan Karagöz ve Hacivat ile Tuzsuz Deli Bekir ortaoyunu sahnelendi. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği oyun, alanı dolduran binlerce vatandaşa eğlenceli dakikalar yaşattı. Oyunun hemen ardından ateşbaz Erdal ve Kenya Akrobasi Grubu'nun performansı etkinlik alanında renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte; genç sanatçı Davutcan Akyüz'ün, bağlaması ile yüreklere seslenen Aşık Sefai, şair Ahmet Coşkun, Türk halk müziği sanatçısı Selami Durmuş'un 'Aşık Sefai ile Hasbihal' performansı Mut halkına unutulmayacak bir müzik ziyafeti yaşattı.
Daha sonra; Başkan KOCAMAZ'ın kendi şiirlerini seslendirdiği akşamda, Belediye Başkanı Nebi YILMAZ ve Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE'nin düet yaparak seslendirdiği türküler renkli görüntülere sahne oldu.
Mut'ta düzenlenen etkinliğe; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ'ın yanı sıra Mut Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, MHP Mersin Milletvekili Baki ŞİMŞEK, MHP Mersin eski Milletvekilleri Ali ÖZ ve Akif AKKUŞ, Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet GÜNEL, MHP Mut İlçe Başkanı Durmuş Ali ÇEREKÇİ, Mut Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Mehmet Serbes, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

352 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın