Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam165
Toplam Ziyaret784507
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KIRATASİYEDE KANSOREJENLİ ÜRÜNLERE DİKKAT

KIRATASİYEDE KANSOREJENLİ ÜRÜNLERE DİKKAT

Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım; okul sezonu öncesi velilere ve öğrencilere kimliği belirsiz kırtasiye ürünlerini almama uyarısında bulundu. Kıvılcım, kırtasiye alış verişlerinin AVM'lerden değil kırtasiyecilerden yapılmasını isterken, ürünlerde TSE'li, CE işaretli ve solvent içermeyenlerin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım; yeni eğitim öğretim dönemi öncesi veli ve öğrencileri kırtasiye alışverişlerinde kimliği belirli ürünleri tercih etmeleri konusunda dikkatli olmaya çağırdı.
Başkan Kıvılcım yaptığı açıklamada, kırtasiyecilerin güvenli kırtasiye ürünleri, TSE'li defterleri, solvent içermeyen yapışkanlı ürünleri; yine fitalat (kansorejen madde) içermeyen çanta ve kalem kutuları, CE belgeli kırtasiye ürünleri, indirimli fiatları ve taksitli satış imkanlarıyla yeni eğitim öğretim sezonuna hazır olduğunu vurguladı. Başkan Kıvılcım öğrenci ve velileri kırtasiye ürünlerinde kimliği belirli ürünleri tercih etmeleri konusunda uyararak, “ Kırtasiye alışverişlerinde ürünün üzerinde mutlaka firmanın ismi bulunmalı, CE belgesi olmalı, yapışkanlı ürünlerde solvent içermez yazısına dikkat edilmeli. Defterlerde TSE belgesine bakılmalı bilhassa çanta alırken fitalat (kansorejen madde) içermez yazısına dikkat edilmeli, firma amblemine bakılmalı” dedi.
Oda olarak üyelerini güvenli ürünler konusunda gerek yaptıkları toplantılarda gerekse fuarlarda üst düzey bilgi ve eğitimle donattıklarının altını çizen Başkan Kıvılcım, “Üyelerimiz bu mesleğin içerisinde olduğu sürece yenilikleri öğrenmeye devam edeceklerdir. Velilerimiz v e öğrencilerimizin de tercih ettikleri ürünlerde aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyor ve umut ediyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Kıvılcım Türkiye genelinde“Kırtasiye kırtasiyeciden alınır” sloganıyla hareket ettiklerine dikkat çekerek, öğrenci ve velilere kırtasiye alışverişlerini AVM'lerden değil, kırtasiyecilerden yapmaları çağrısında bulundu ve yeni eğitim öğretim döneminin öğretmen,öğrenci ve veliler başta olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olması dileğiyle sözlerini noktaladı.

368 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın