Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam119
Toplam Ziyaret783706
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT BELEDİYESİ EYLÜL MECLİSİ TOPLANDI

MUT BELEDİYESİ EYLÜL MECLİSİ TOPLANDI

Mut Belediye Meclisi Eylül ayı olağan meclis toplantısını 6 Eylül 2016 Salı günü, Mut Belediye Meclis ve Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından, ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulundu.
Gündemin ilk maddesi Narlıdere ve Diştaş Mahallelerinin sınır tescili görüşmesi oldu. Konu hakkında bilgi veren Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, “Bildiğiniz gibi yeni yasa ile birlikte köylerimiz mahalle kapsamına girdi. Diştaş ve Narlıdere Mahallelerimizde geçmişten gelen idari sınırlar kapsamında sınır tesciline karar verilmesi gerekiyor. Gündemi komisyona havale etmiştik ancak komisyondan bir rapor gelmedi. Konunun meclis tarafından değerlendirilip, her görüşün fikrini alarak karara bağlanması hususunda kanaat oluştu. İki mahalle için sıkıntı dereden su alma ve Akçeşme mevkiindeki elma ağaçlarının sulanması. İdari sınır açısından herhangi bir problem yok. Bizler geleneksel yaşam alanı düzenini bozmadan mevcut haliyle sınır tescilini karara bağlarsak, konu yetkili diğer organlar tarafından oluşacak komisyonda da görüşülüp değerlendirilecektir” şeklinde konuştu. Diştaş ve Narlıdere Mahallelerinin sınırları, mevcut haliyle tescillenmesi oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin diğer maddesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün bir müzekkeresi olan ve otogar içerisindeki bir firmaya ait yazıhanenin kira borçlarına yönelik çalışma oldu. Belediye meclisi mevcut kira borcunun tahakkukunun bozulmadan konunun mahkemeye taşınmasını ve mahkemeden gelecek karara göre uygulama yapılmasını kararlaştırdı.
Meclis gündemi Evlendirme Memurluğunun nikah ücretlerini görüştü. Başkan YILMAZ konu hakkında şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi belediyemiz dışındaki salonlarda ve diğer mahallelerde nikah işlemi gerçekleşiyor. Belediye dışındaki nikah ücretlerinin belirlenmesi için bir tarife koymamız gerekiyor. Konuyu komisyona havale edelim. Gelen rapora göre bir karar alalım” dedi. Evlendirme Memurluğunun belediye dışındaki nikah ücretlerinin belirlenmesi Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Mut Belediyesi 2017 Mali Yılı Bütçesi gündemini görüşen meclis, bütçeyi Plan ve Bütçe Komisyonuna incelenmek üzere havale etti.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Doğancı Mahallesinde bulunan mevcut kütüphane ve öğrenci yurdu olarak kullanılan iki eski binanın geri kazanımı ile ilgili müzekkeresi meclis tarafından görüşüldü. Mut Ticaret ve Sanayi Odası'nın kütüphanenin yerine talip olduğu ve belediye ile ortaklaşa kullanılabilecek şekilde bina yapmak istediğini kaydeden Nebi YILMAZ; “Kütüphanenin olduğu bölgede küçük bir alan kamulaştırması söz konusu. İmar durumu dört kat. Ticaret ve Sanayi odamız buraya idari bir bina yapmak istiyor. Kütüphane bizim vazgeçilmezimiz. Ön değerlendirmede ilk katı kütüphane ikinci katı son sistem ve odamızla ortak kullanabileceğimiz meclis ve toplantı salonu, üst iki katta da odamız idari yapısı teşekkülü şeklinde. Konunun değerlendirilmesini takdirlerinize sunuyorum” dedi. Gündem bütün komisyonlara havale edildi.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Mut Deresi üzerinde yeni yapılan ve yapılacak olan köprüler güzergahında peyzaj çalışmaları için gerekli imar çalışmalarının yapılması için müzekkere sundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan peyzaj çalışmaları için küçük rütuşlar içeren imar revizyonu kabul edildi.

Belediye Meclisi, ilçemiz Güllük ve Yazalanı Mahallelerinde, “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde” yaşanan sıkıntıların tekrarlanmaması için idari sınırların belirlenmesini imar komisyonuna havale etti.
Belediye Başkanlığı tarafından belediyeye ait Mut İş Ltd. Şti'ne araç alınması için müzekkere sunuldu. Konu hakkında bilgi veren Başkan YILMAZ; “Bildiğiniz gibi 30,4 Milyon TL borcun 20,9 Milyon TL'sini ödedik. Biz dönemimizde 2 Milyon TL işçi maaşı ve 1 Milyon TL de kamyon alımı için kredi kullandık. Mevcut borç durumu 14 Milyon TL. Konuyu sizlerle paylaşarak her şeyi birlikte düşünerek hareket etmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi belediyemizin makam aracı yok. Şirketimize sıfır araç almak ta istemiyoruz. Maliyeti düşürmek ve şirketimizden kiralayarak belediyemiz emrinde bir araç almak için sizden yetki istiyoruz. Eğer izin verirseniz aracı alacağız, izin vermezseniz almayacağız” dedi. Mut Belediye Meclisi, Mut İş Ltd. şirketine en fazla 200 bin TL borçlanmak kaydıyla araç alınmasını kabul etti.
Doğancı Tepesi'ne yapılan parka meclis tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı” isminin verilmesini kabul etti.
Gündem içinde Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından verilen müzekkerede bakanlıktan hibe yoluyla 2 adet çöp toplama ve bir adet de yol süpürme aracı alınması yer aldı. Belediye meclisi temizlik işleri müdürlüğünün müzekkeresini kabul etti.
Belediye Meclisi, Mut Belediyesi'nde yeni kurulan Sosyal Destek ve Yardımlaşma Müdürlüğünün hesaplarının ve yönetmeliğini görüştü. Yönetmelik kabul edildi.
Pınarbaşı Mahallesinde bulunan bir parkta trafo yerinin belirlenmesinin ardından meclis gündemi sona erdi.
Meclis gündeminin tamamlanmasının ardından yakın dönemdeki çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgilendirme yapan Başkan Nebi YILMAZ; “Bu yıl büyükşehir belediyemiz 260 km asfalt çalışmasını tamamladı. Yılbaşına kadar 300 km'yi bulur. Hedefimiz 400 km idi. Kalan 100 km'yi gelecek yıl tamamlayacağız. Yine büyükşehir belediyemiz ilçemizde 96 bin metreküp sıcak asfalt çalışması yapacak. Bu da yaklaşık 37 km'ye tekabül ediyor. Sizlerden istirhamım, bu çalışmaya katkı vermeniz. Alt yapı sorunu olmayan yerlere dökülecek olan bu asfalt için hep birlikle düşünelim. Yine ilçemizde belirlediğimiz 5 okulun bahçesine sıcak asfalt dökülecek. Bunlar, Şehit Ahmet Ersoy, Kazım Yaprak, Mehmet Akif Ersoy, Gazi İlköğretim Okulları ile Çok Programlı Lise. Bu sayı 7 olabilir. Sizlerden fikir ve destek bekliyoruz. Kurban Bayramı sonrası bu çalışma başlayacak. Geçtiğimiz meclis toplantısında satın alma kararı aldığımız organize sanayinin karşısındaki hazineye ait alanda, drift ve motokros alanı çalışması yapacağız. İlçemizi tanıtmak ve farklı spor alanlarında gelişme kaydetmek için çalışma yapıyoruz. Alanımız müsait. Önce motokrosçular için daha sonra arabalar için alan düzenlemesi yapmayı planlıyoruz. İlçemizde 13 camiinin onarımını tamamladık. Tamamlaya devam edeceğiz. 30 mezarlık ve namaz kılma alanı ile 30 park çalışması yapacağımızı ifade etmiştik. Büyükşehrin bu çalışmasında ihale sürecinde bir iptal söz konusu oldu, geciktik ama yapacağız” dedi.
İlçede 115 dar gelirlinin evinde tadilat yapılmasının söz konusu olduğunu belirten YILMAZ, Kaymakamlık başkanlığında, belediye ve iş adamlarından oluşan bir heyetin bu sorunların çözümüne katkı vereceğini söyledi.

471 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın