Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam261
Toplam Ziyaret784603
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CANAN KARATAY’IN HEYKELİ DİKİLECEK

CANAN KARATAY’IN HEYKELİ DİKİLECEK

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Prof. Dr. Canan Karatay'ın heykelinin dikilmesinin planlandığı açıkladı.
İlçenin tanıtımı için girişimlerinin devam ettiğini söyleyen Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 2015 yılında ilçede düzenlenen Zeytincilik Sempozyumu'na katılan Prof. Dr. Canan Karatay'ın 2016 yılı için gerçekleşecek olan 2. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumuna yeniden davet edileceğini söyledi. Konferans, panel, üretim, hasat ve tüketime yönelik bilgilendirme, kitap dağıtımı ve ödül töreni şeklinde bir programla sempozyuma hazırlandıklarını ifade eden Nebi YILMAZ, Mut'un zeytinyağında sıfır asitle birlikte organik üretimin önemine değindi.
Mut'un tanıtım eksikliği olduğunu ifade eden Yılmaz, “Mut tarımsal üretim alanında, ürettiği ürünlerin kalitesiyle ülkemizde bir numara. Bu kadar kaliteli ve özel ürünlerin üretildiği ilçemizi ne yazık ki tanıtamıyoruz. Bu yıl düzenleyeceğimiz Zeytincilik Sempozyumu'na Prof. Dr. Canan Karatay'ı davet edeceğiz. Eğer kendileri kabul ederse bir elinde zeytin ve zeytinyağının olduğu bir heykelini yaptırarak Mut'a dikmek istiyoruz. Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumuna bütün hemşerilerimi davet ediyorum” dedi.
Prof. Dr. Karatay ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Başkan Yılmaz, gelişmeleri Mut halkıyla paylaşacaklarını ifade etti.

322 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın