Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam291
Toplam Ziyaret784633
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BURHANETTİN KOCAMAZ ; “BU ÜLKEYE HAİNLİK EDEN DÜŞMANIMIZDIR”

BURHANETTİN KOCAMAZ ; “BU ÜLKEYE HAİNLİK EDEN DÜŞMANIMIZDIR”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Tanıtma Derneği tarafından Tarsuslu şehit aileleri yararına düzenlenen etkinliğe katıldı.
Başkan Kocamaz, burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısında bulunurken, “Bu ülkeye ihanet eden Allah da dese İllallah da dese bizim düşmanımızdır” dedi.
Tarsus Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Tanıtma Derneği tarafından geliri Tarsuslu şehit ailelerine aktarılan 'Türklerde Şehitlerimiz' isimli programda Musa Eroğlu, Türkü ve yerel sanatçılar konser verdi.
Tarsus Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Serdal Kuyucuoğlu, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, CHP Genel Başkan Başdanışmanı İstemihan Talay, MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Tarsus Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Tanıtma Dernek Başkanı Hamza Çınar, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehit aileleri yararına düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, “Sizlerle bizleri böyle anlamlı bir etkinlikte bir araya getirerek şehitlerimizin ruhaniyetiyle bizleri buluşturan herkese teşekkür ederim. Türk Milleti tarih boyunca çok büyük mücadeleler sonucunda bugünlere geldi. Bugüne kadar hep dahili ve harici bedhahları olmuştur ve bundan sonra da olacaktır. Ülkemiz 40-50 yıldır bölücü terör belasıyla karşı karşıyadır ve bu bela nedeniyle 40 bine yakın insanımız hayatını kaybetmiştir. Bunların büyük bölümü de ülkeyi ve yüce milletimizi bu belalara karşı savunmak üzere o dağlarda teröristleri kovalayan yiğit vatan evlatlarıdır. Aziz Atatürk'ün dediği gibi ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet hatta hıyanet içerisinde bulunabilirler. Bu gaileleri hep yaşadık ama inşallah bundan sonra yaşamayız” dedi.
Konuşmasında 15 Temmuz'da yaşananları hatırlatan Başkan Kocamaz, “Kimse kusura bakmasın bu ülkeye ihanet eden Allah da dese İllallah da dese bizim düşmanımızdır. Önemli olan bundan dersler çıkarıp aynı hatalara düşmeden tüm dünyanın gözünü diktiği bu güzelim coğrafyayı hür ve bağımsız şekilde, gelişmiş, müreffeh bir Türkiye Cumhuriyeti olarak devretmek mecburiyetindeyiz. Hainler bugün silahlarını kınına koydular ama o süfli düşüncelerden hiçbir zaman vazgeçmeyecekler. O zaman uyanık olacağız, geçmişten ders çıkarıp tarihimize sahip çıkmalıyız. Birleşmek ve bütünleşmek, ayrıntılara bağlı kalmadan müştereklerimizi bir araya getirmek zorundayız. İnsanların anne babasını tercih şansı yok, doğum yerini, tenini, rengini tercih şansı yok. Hepimiz Adem'in torunları isek birlik olmak ve bu ülkeye hep birlikte sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bu ülkeye yapılan düşmanlıklarda sadece ülkenin bir bölümü hedef alınmıyor. Önemli olan cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkmak, korumak, kollamak ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde bırakabilmektir. Ben bu vesileyle vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

272 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın