Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam104
Toplam Ziyaret783691
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU'NDAN REFERANDUM İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR

TBB BAŞKANI METİN FEYZİOĞLU'NDAN REFERANDUM İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konulu mitingde, 16 Nisan'da yapılacak referandumun Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.
Referandum çalışmaları için ilçemizde bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP eski milletvekili ve hukuk profesörü Süheyl Batum ile birlikte Cumhuriyet alanında miting düzenlendi.
Feyzioğlu, anayasa değişikliği referandumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. “Bu Anayasa değişikliği paketinin içinde dağıtılmış bir şekilde sayın Cumhurbaşkanının dahi bilgisinden kaçırılacak şekilde eyalet ve özerklik vardır. İspatlıyorum size. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bundan sadece 10 gün önce İstanbul için özerklik istiyorum dedi ve hemen arkasından bir siyasi partinin Milletvekili bende altına imza atıyorum çok isabetlidir dedi. Bu günkü anayasada hiçbir şehir ve bölge için özerklik olmadığına göre, sayın Kadir Topbaş dilinin ucundan hangi bildiği hususu kaçırıverdi nedir bildiği de sonra herkes örtbas etti merkez medyada bir satır göremezsiniz” dedi.
Sözlerine şöyle devam eden Feyzioğlu, “Bu ülkede yaşayan herkes ve bugünün 80 milyonu Cumhuriyet sayesinde, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bu sıfata sahip olmuştur ve bu sıfatı korumak içinin boşaltılmasını önlemekte bugün hepimizin vatan borcudur. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün tanımladığı şekilde ırkçılığa, mezhepçiliğe, her türlü ayrımcılığa ve her hangi bir gruba ayrıcalık talep etmeye karşı, Türk Milliyetçileriyiz. Atatürk'ün tanımladığı şekilde bir Türk milliyetçisi olmakla ve ölünceye kadarda son nefesimize kadarda böyle kalmakla kalacak olmakla gurur duyduğumu bilmenizi istiyorum. Şunu umutla söylüyorum bütün kamuoyu anketlerini de bir kenara bırakıyorum. Olumlu görünüyor çoğu ama onları da bir kenara bırakıyorum benim için kamuoyu anketi gözlerinin arkasını görebildiğim samimi insanlardır yani sizsiniz. Benim için kamuoyu anketi aklında 40 tane tilkiyi dolandırıp kuyruklarını bir birine dolandırmayacağım diye kıvranan profesyonel siyasetçilerin dediği değildir. Bizim için kamuoyu anketi insanların samimi bir cümlesi veya çok şey anlam ifade eden sevgi dolu susgun bakışlarıdır.”
Ne Mustafa Kemal Atatürk ne milliyetçilik ne laiklik ne cumhuriyet bir siyasi partinin mülkiyetinde değildir diyen Feyzioğlu, “Hiçbir dini değerimizde siyasi partinin mülkiyetinde olmadığı gibi. Bunlar bizi biz yapan millet yapan bir birimize bağlayan milli manevi değerlerdir. İşte Allahın izniyle 16 Nisanda çıkacak o hayır cevabı bizi yeniden ve çok güçlü olarak göklere çıkarmaya başlayacak yolun ilk adımıdır.”
Feyzioğlu sözlerini şöyle tamamladı, “İmkan ve fırsat bulsaydım eğer eğer davet edilseydik bu tespiti deliliyle belgesiyle anlatırdık. Diyorlar ki iki başlılığı sona erdirecek bir Anayasa değişikliği yazdık. Diyorlar ki koalisyonları ortadan kaldıracak bir anayasa değişikliği yazdık. Söyleyeceğimiz şuydu ne iki başlılığından söz ediyorsunuz ne koalisyonların kalkmasından söz ediyorsunuz yazdığınız anayasa değişikliği 957 ilçemizde 957 kralcık yaratacak bir anayasa değişikliği. Bu anayasanın içinde meclis denetimi yok, yargı denetimi yok. Neden yok, çünkü kendisini denetlemesi gereken vekilleri başkan genel başkan sıfatıyla kendisi milletvekili yapıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

340 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın