Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam154
Toplam Ziyaret784496
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DOĞANCI TEPESİNE 90 FİDAN

DOĞANCI TEPESİNE 90 FİDAN

TEMA Vakfı Mut İlçe Sorumluluğu, Mut Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileriyle birlikte fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Mut Belediyesi'nin araç gereç desteği verdiği, Mut Orman İşletme Müdürlüğü'nün fidan temini sağladığı etkinlikte; 90 fıstık çamı fidanı toprakla buluştu.
Mut'ta Yeldeğirmenin bulunduğu Doğancı Tepesinde gerçekleştirilen fidan dikimine; İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Orman İşletme Müdürü Serdar Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Cumhuriyet Ortaokulu 5-A ve 5-D sınıfı öğretmen ve öğrencileri ile TEMA Gönüllüleri katıldı.

ÇOCUKLAR FİDANLARINA BAKABİLECEK

Doğancı Tepesinde Yeldeğirmeninin yakasında öğrencilerle beraber fidan diktiklerini belirten Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “İlçenin içinde olması ve çocukların gelip kontrol edebilmesi açısından çok hoş bir etkinlik oldu. Çocuklar kendi diktiği fidana buralara geldiğinde bakabilecek. Güzel bir program oldu, katılanlara teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Yılmaz, önümüzdeki günlerde TEMA Vakfı ile beraber fidan dikim etkinliklerine devam edeceklerini söyledi.

YEŞİLE SAHİP ÇIKMANIN YOLU BENİMSEMEKTEN GEÇİYOR

TEMA Vakfı Mut İlçe Sorumlusu Serap Cerit ise, okullarda yapmış oldukları eğitim çalışmalarının devamı niteliğindeki fidan dikme etkinliğinin, öğrenciler için çok etkili olduğunu düşündüklerini kaydetti. Cerit, “Yeşile, ağaca sahip çıkmanın yolu öncelikle benimsemekten geçiyor. Doğal varlıklarımız sonsuz değil; ama sınırsızca tüketiyor, yok ediyoruz. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı, çöplerimizle kimyasal atıklarla kirletiyor; birinci sınıf tarım arazilerine evler yapıp, sanayi tesisleri kuruyor; ormanlarımızı, yeşil alanları, meraları tahrip ediyoruz. Çevreyi koruyamadığımızda aslında kendimize zarar veriyoruz. Farkındalık oluşturmak için geleceğimizin teminatı çocuklarımızla burada olmaktan mutluyuz” dedi.
Cerit şöyle konuştu: “Tüm vatandaşlarımızdan da yaşadığımız dünyaya, ülkeye, ilçeye, köye ve de toprağa saygı göstermelerini; yaşadıkları ve de kullandıkları toprağı, suyu ve havayı sürdürülebilirlik ilkesiyle gelecek nesillere temiz, korunmuş olarak bırakabilmek için duyarlı olmaya davet ediyoruz.”
TEMA İlçe Sorumlusu Cerit, daha yeşil bir Mut için bu etkinlikte bir araya geldikleri Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz'e, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin'e, Orman İşletme Müdürü Serdar Kılınç'a, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çalışanlarına, Orman İşletmesi Şeflerine, Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ile TEMA Gönüllülerine teşekkürlerini iletti.

388 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın