Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam149
Toplam Ziyaret784491
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

NİSAN MECLİSİ TOPLANDI

NİSAN MECLİSİ TOPLANDI

Mut Belediyesi Olağan Nisan Ayı Meclis Toplantısını 4 Nisan 2017 ve 7 Nisan 2017'de olmak üzere iki oturumda tamamladı. Toplantıların sonucunda, 2016 mali yılı faaliyet raporu kabul edildi.

ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİMİ YAPILDI
Başkanlık makamının müzekkeresi ile encümen üyeliği seçimine gidildi. Gizli oyla gerçekleştirilen seçim sonucunda Fatma Bulutgenç ve Muhammet Ali Keskin encümen üyeliklerine seçildi.
Başkanlık makamının müzekkereleri doğrultusunda, Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu, Çevre Ve Sağlık Komisyonu, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile Eğitim Komisyonu üyeliklerinin seçimi yapıldı.

Yapılan seçimler sonucunda, komisyonlar ve seçilen üyeler şu şekilde:

Bütçe Komisyonu: Muhammet Uçar, Durmuş Ali Çetin, Halil Şahin, Mehmet Eler ve Doğanay Doğan.
İmar Komisyonu: Mustafa Tunca Çelik, Muhammet Ali Keskin, Rasim Uysal, Ali Can ve Mustafa Özgür.
Çevre-Sağlık Komisyonu: Abdullah Keskin, Ali Rıza Konya, Halil Şahin, Emin Atsan ve Selçuk Kılınç.
Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: Fatma Bulutgenç, Rasim Uysal, Abdullah Kestel, Ali Mustafa Işıklı ve Doğanay Doğan.
Eğitim Komisyonu: Volkan Şeker, Özgür Demirdağ, Yusuf Uzun, Sultan Çopur ve Mehmet Güney.

Daha önceden İmar ve Plan Bütçe Komisyonuna havalesi edilen ve Keleceköy Mahallesindeki bir büfenin kiraya verilmesi ile ilgili olarak gündeme gelen konu meclis tarafından, müfettişlere, avukatlara ve uzmanlara sorulmak üzere, her parti grubundan birer temsilci belirlenerek görüşüldükten sonra gündeme alınması konusunda uzlaştı.
MUTAŞ'A AİT GAYRİMENKUL ALINIYOR
İlçemiz şirketlerinden MUTAŞ'a ait gayrimenkul taşınmazın satın alınması ile ilgili olarak, İmar ve Bütçe Komisyonlarına havale edilerek incelenen gündem maddesi, ihaleye girme ve komisyonca belirlenen tutara kadar teklif vermek üzere Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'a yetki verdi.
Meclise havaleli evraklar içerisinde belediye zabıta memuru kadrosunda çalışan personellerin norm kadro ihdasını görüştü, komisyonlarda inceledi ve belediye meclisi başkanlık müzekkeresi doğrultusunda gerekli değişikliği oy birliği ile kabul etti.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜTEŞEBBİS HEYETLERİ BELİRLENİYOR
İlçemizde kurulması kesinleşen Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak müteşebbis heyetin belirlenmesi ve kuruluş işlemlerinin yürütülmesi, yer tespiti konularında Belediye Başkanı Nebi YILMAZ'a heyet belirleme ve yer belirleme konusunda yetki verdi. Konu hakkında açıklama yapan YILMAZ; “Hepinizin bildiği üzere geçtiğimiz günlerde Valimizle birlikte, Ticaret Odamız Kaymakamımız, Büyükşehir Belediyemiz ortaklaşa imzalarımızı attık. Şimdi kuruluş iş ve işlemleri için müteşebbis heyetini her kurum kendi bünyesinden belirleyecek” dedi.

MABEL MATİZ VE ATİYE FESTİVALDE MUT'A GELİYOR
Meclis gündem dışı olarak 55. Uluslararası Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali için, festival giderlerinin Başkanlık Özel Kalem bütçesinden karşılanmasını kabul etti. Festivalin Ramazan ayı dolayısıyla 25-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında olacağını ifade eden Nebi YILMAZ; “Festivalimizi Ramazan ayı dolayısıyla bir hafta öne aldık. Perşembe ve Cuma akşamları konser programlarımız olacak. Bu yıl festivalimizin sanatçıları birinci gün, Ali Rıza Yılmaz, Güliz Ayla ve Mabel Matiz. İkinci gün, Savaş Korkmaz-Özgür Şahinsoy, Necdet Kaya ve Atiye. Meydan Mahallesinde çadır kurulacak. O belirlenen bölgede panayırlara izin vereceğiz” dedi.

354 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın