Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam296
Toplam Ziyaret784638
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

REFERANDUMU PROVOKE HAZIRLIĞINDAKİ 9 IŞİD ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

REFERANDUMU PROVOKE HAZIRLIĞINDAKİ 9 IŞİD ÜYESİ GÖZALTINA ALINDI

Mersin'de polisin düzenlediği operasyonda 16 Nisan'daki referandumu provoke etme hazırlığı içinde oldukları belirlenen terör örgütü IŞİD üyesi 9 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, IŞİD terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde, 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen halk oylaması sürecinin güvenli bir şekilde yürütülmesini engellemeye yönelik olarak terör örgütleri ve istismar edebilecek gruplar tarafından provokatif faaliyetlere tevessül edilebileceği yönünde bilgi alındı.
Bu doğrultuda araştırma yapan polis, IŞİD terör örgütünün tüm sandıklara saldırı düzenleme çağrısı yaptığını tespit ederken, terör örgütü adına faaliyet yürüttükleri tespit edilen il merkezinde 8, Mut'ta 1, Tarsus'ta 3 kişi olmak üzere 12 şüphelinin yakalanması yönünde çalışma başlatıldı.
Zanlıların yakalanmasına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, Mersin merkezde Z.B, A.E, S.A.M, A.J.A, M.M. ve M.N. ile Mut'ta A.A., Tarsus'ta A.T. ve E.E. olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı.
Şüphelilerin üst ve ev aramalarında çok sayıda örgütsel olduğu değerlendirilen doküman, kitap, dergi ve dijital malzeme ve 1 ruhsatsız av tüfeği ile fişekler ele geçirildi.

437 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın