Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam230
Toplam Ziyaret785965
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Pınarbaşı Mahallesi'nde Katlı Otopark Çalışmalarına Başlandı. Mut Belediyesi Toplu Konut Yatırımı Yapmayı Hedefliyor, Mut İdman Yurduna Destek Olmak İçin Alternatifler Gündemde

Mut Belediyesi Mayıs Ayı olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu, 2 Mayıs 2017 günü gerçekleşti. Toplantı bir önceki meclis tutanaklarının ve toplantıya mazeret bildirerek katılamayan üyelerin mazeretlerinin kabulünün ardından saygı duruşuyla başladı.
Meclisin ilk gündemi, Mut Belediyesinin 2016 yılı Kesin Hesabının görüşülmesi oldu. Daha önce komisyona havale edilen 2016 Yılı Kesin Hesabı, komisyon raporunun okunmasının ardından kabul edildi.
Gündeme ilave olarak alınan maddeler içerisinde mülkiyeti belediyeye ait Deveci Mahallesi 643 Ada 8 Nolu Parselin Karayolları tarafından kamulaştırılması görüşüldü. Gündem İmar komisyonuna havale edildi.

ESKİ PAZARTESİ PAZARINA KATLI OTOPARK ÇALIŞMASI YAPILACAK

Fen İşleri Müdürlüğü'nün müzekkeresi ile Pınarbaşı Mahallesi'nde terkinli otopark olarak belirlenen alana; projesi, planı ve yapımının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak üzere yetki verilmesini görüştü. Konu hakkında bilgi veren Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ; “Eski pazartesi pazarı olarak bilinen bölgede katlı otopark çalışması istiyoruz. Çok katlı olarak düşündüğümüz çalışma için, büyükşehirden gelen arkadaşlarla yapılan incelemede arazi yetersizliğinden dolayı uygun bulunmadı. Ancak alt kısmındaki kot farkından dolayı bodrum ve zemin kat olmak üzere bir çalışma yapılacak. Bunun için büyükşehire yetki vermemiz gerekiyor” dedi. Katlı otopark çalışması için belediye meclisi büyükşehire yetki vermeyi kabul etti.

MUT İDMAN YURDUNA MADDİ DESTEK ALTERNATİFLERİ GÜNDEME ALINDI

Başkan Yılmaz'ın gündeme ilave olarak meclise sunduğu konulardan bir tanesi de Bölgesel Amatör Lig (BAL Ligi)'ne yükselen ilçemiz Mut İdman Yurdu Belediye Spor Kulübüne maddi kaynak sağlayacak alternatiflerin görüşülmesi oldu.
Nebi YILMAZ; “Hepinizin bildiği gibi süper amatör kümedeki takımımız şampiyon olarak bölgesel amatör lige yükseldi. Tüm takımı ve yönetimi kutluyorum. Bu ilçemiz için son derece önemli. Ancak BAL ligi çok riskli bir lig. Sıralamada ikinci de olsan düşme riskin var. Bu açıdan biz göreve geldiğimizde Mut İdman Yurdu'na ilk yıl 30 bin TL, ikinci yıl 100 bin TL ve son olarak bu yıl 450 bin TL gibi bir bütçeyle buraya kadar geldik. Şimdi yaklaşık 800 bin TL ile 1 milyon TL gibi bir kaynak ayırmamız gerekiyor. 3. Lige yükseldikten sonra takım zaten kendi giderlerini federasyondan gelen payla karşılayabiliyor. 3. Lige çıkmadıktan sonra da bir anlamı yok. Amacımız yükselmek. Bunun için inşaatların ruhsat harçları alınırken bir bağış mekanizması oluşturmak istiyoruz. Kaymakam bey 300 iş adamıyla bir toplantı planlıyor. İş adamlarımızdan destek bekliyoruz. Bu bağış konusunda belediyemiz hizmet alanlarında en uygun nasıl bir yol izlemeliyiz, komisyonumuz değerlendirsin, iyi bir çalışma yapsın” şeklinde konuştu. Gündem İmar ve bütçe komisyonlarına oy birliği işle havale edildi.

BELEDİYE TOPLU KONUT YAPMAYI HEDEFLİYOR

Gündemin son maddesi ise Toplu Konut yatırımına yönelik olarak Deveci Mahallesi Beşevler mevkiinde bulunan 38 parselin kamulaştırılması ve diğer hazineye ait arazilerin de satın alınmasının görüşülmesi oldu. Konu hakkında açıklama yapan Nebi YILMAZ, “Geçmiş dönemlerde Selahattin Başkan döneminde parsel dağıtımı oldu. Murat Başkan döneminde TOKİ yatırımı oldu. Şimdi biz de Deveci Mahallesi'nde 935, 936, 939, 940, 941 ve 942 adalarda bulunan 38 adet parseli kamulaştırarak çok katlı konut projesi yapmak istiyoruz. Belediye olarak 85 m2 veya daha farklı büyüklükte konut çalışması yapmak istiyoruz. Toplam kamulaştırmak istediğimiz alan 17.300 m2” dedi. Gündem imar ve bütçe komisyonlarına havale edildi.
Komisyonlara havale edilen gündem maddeleri ile ilgili olarak 5 Mayıs 2017 Cuma günü ikinci birleşim gerçekleşecek.

292 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın