Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam520
Toplam Ziyaret786255
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ

ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çevre bilinci ve çevre temizliği konusunda anaokul düzeyindeki çocukları bilinçlendirmek amacıyla 4-5 yaş grubundaki çocuklarla bir araya gelerek, okulların misafiri oluyor.
Her yıl ilköğretim okullarında çocuklara doğa ve çevre bilinci konusunda eğitim veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl belirlediği 5 pilot anaokulunda, 4 ile 5 yaş grubundaki çocuklara çevre bilincini aşılamayı hedefliyor. Daha küçük yaşlardaki çocuklarla buluşarak, verilen eğitimlerin daha verimli hale geleceğini düşünen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çevre bilincini artırma konusunda eğitimlerini devam ettiriyor.
“Çevreci Çocuk Okulöncesi Çevre Farkındalık Eğitimi” adı verilen eğitimde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın Çevre Koruma Şubesi'nden alanında uzman ekipler okullara giderek, çocuklarla buluşuyor.
4 Mayıs 2017 tarihinde Akdeniz Koza Anaokulu'nda başlayan ve Toroslar Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu'nda devam eden eğitimler kapsamında Toroslar Belediyesi Anaokulu, Cumhuriyet Anaokulu ve Yenişehir Anaokulu öğrencileri de “Çevreci Çocuk Okulöncesi Çevre Farkındalık Eğitimi” alacak. Mayıs ayı sonlarına doğru tamamlanacak olan eğitimlerde yaklaşım 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.
Eğitim kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çocuklara atık ayrıştırma, geri dönüşüm ve çevre bilinci konularında teorik bilgiler veriyor.
Çocukların anlayabileceği dilde ve düzeyde, kalıcı öğrenmeyi sağlayacak şekilde hazırlanan eğitimde anlatılan konular, Yaprak ve Toprak karakterleri üzerinden çocukların ilgisini çekecek hale getiriliyor.
Verilen teorik bilgilerin ardından “Atık Mobil” olarak adlandırılan kamyon maketinde çocuklar şoförlük yaparken, diğer çocuklar ellerinde ayrıştırılması gereken atıkları hangi kutulara atmaları gerektiğini yapılan pratik sayesinde öğreniyor.
Tişörtlerde ve videolu anlatımda yer alan Yaprak ve Toprak karakterleri sayesinde, çevre bilincini kavrayan çocuklar, geri dönüşüm ve atık ayrıştırma konularında eğlenceli bir şekilde bilgi sahibi oluyor.
Eğitim sayesinde pillerin, yiyeceklerin, atık yağların, eski giysilerin ve ambalaj atıklarının aynı kutulara atılmasının yanlış oluğunu kavrayabilen çocuklar, ilgi ve dikkatle verilen eğitimi dinlerken, çevre konusunda farkındalık sahibi oluyor.
Öte yandan eğitime katılan çocuklara Çevreci Çocuk Boyama kitabi, çevreci karakterlerin baskılarının yer aldığı tişörtler ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın imzasının yer aldığı “Çevreci Çocuk Okulöncesi Çevre Farkındalık Eğitimi” sertifikası veriliyor.

366 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın